*Nettavisen* Sport.

Skandaledommer utestengt et halvt år

Dommer Rajindraparsad Seechurn måtte beskyttes av sikkerhetsvakter etter at han hjalp Ekvatorial-Guinea videre i afrikamesterskapet på bekostning av Tunisia. Foto: Amr Abdallah Dalsh

Det afrikanske fotballforbundet (CAF) har utestengt skandaledommer Rajindraparsad Seechurn fra Mauritius i et halvt år etter kvartfinalen i afrikamesterskapet.

Tunisia var på vei til semifinale da Seechurn ga vertslandet Ekvatorial-Guinea et hårreisende feildømt straffespark på overtid. I ekstraomgangene scoret hjemmelaget vinnermålet på et billig frispark.

Etter sluttsignalet måtte dommeren beskyttes av sikkerhetsvakter mot rasende tunisiske spillere og ledere.

Dommerkomiteen i CAF uttrykte tirsdag «beklagelse» for dommerens svake innsats i kvartfinalen. I tillegg til utelukkelsen er han blitt strøket fra listen over forbundets elitedommere.

Tunisia straffes

Samtidig har disiplinærutvalget i CAF gitt Tunisia en bot på 385.000 kroner for spillernes og ledernes «aggressive og uakseptable» oppførsel under og etter kampen. Tunisia må også betale for skader som ble gjort på stadion i Bata.

Tunisia trues med ytterligere sanksjoner dersom landets fotballforbund ikke ber om unnskyldning i brevs form. I verste fall kan Tunisia bli nektet deltakelse i kvalifiseringen til afrikamesterskapet om to år.

Både Tunisias landslagssjef Georges Leekens og flere av spillerne antydet etter kampen at dommeren ønsket at Ekvatorial-Guinea skulle vinne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag