RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skandalen Drillo ikke har fått med seg

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
- Det kjenner jeg ikke til, sier landslagssjefen.

ULLEVÅL (Nettavisen): Det var i VM-kvalifiseringskampen mellom Sveits og Albania i Norges gruppe at midtbanemannen Granit Xhaka kom i fokus.

Xhaka er født i Kosovo og regner seg selv som albaner, men siden familien flyttet til Sveits da han var svært ung, spiller han landslagsfotball for ostenasjonen. I møtet med Albania fikk han en enorm mulighet på slutten av kampen, men nektet å sette ballen i mål. Etter kampen sa han at dette var et bevisst valg.

- De fleste ser nok på meg som en forræder nå, skrev Xhaka på Facebook om hendelsen.

- Jeg føler meg hundre prosent albansk og kampen ble veldig emosjonell. På et tidspunkt visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre eller hvordan jeg skulle oppføre meg, sa Xhaka.

- Kjenner ikke til
Norge møter nettopp sveitserne til dyst i gruppe E den 12. oktober. Sveits er storfavoritter i gruppen, og har så langt levert. Laget har kapret seks av seks mulige poeng.

Da landslagssjef Egil Drillo Olsen mandag presenterte sin tropp til møtet med sveitserne og Kypros, ble han spurt av flere journalister om episoden med storstjernen Xhaka.

70-åringen hadde imidlertid ikke fått med seg hva som hadde skjedd, og synes det hele virket ganske rart. Da episoden ble forklart, kunne ikke Drillo gjøre annet enn å le.

- Dette kjenner jeg ikke til, sa en lattermild Drillo til Nettavisen.

Uheldigvis for Norge har ikke Xhaka norske aner, og skulle han få sjansen mot nordmennene i Bern vil han nok gjøre sitt beste for å banke ballen sikkert i nettmaskene.

Se missen til Xhaka:

- Bedre enn noensinne
Selv om landslagssjefen ikke hadde fått med seg at Xhaka neket å score, har han den siste tiden fått muligheten til å finsikte Sveits. Han mener det er ett av de beste lagene i Europa.

- Resultatene viser at Sveits er et bra lag, og jeg synes de har vært bra over tid. De har vært i sluttspill og akkurat nå har de fått fram en god generasjon spiller, sa Drillo.

- Sveits er bedre enn noensinne og har noen veldig gode spillere. De vant VM for G17 for noen år siden, og ser vel fruktene av det nå, fortsatte landslagssjefen.

Nevnte Xhaka, som til daglig spiller med Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach, er en av stjernene på laget. En annen er Bayern München-vingen Xherdan Shaqiri.

De fleste husker nok Shaqiri fra Basel i Champions League sist sesong, der han sammen med nettopp Xhaka, var sentral i å slå Manchester United ut av turneringen i gruppespillet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Fart og finter
Shaqiri er en av Sveits-spillerne Drillo har lag merke til, selv om han ennå ikke har full kontroll på stjernen.

- Det er ikke så mye jeg vet om han, for jeg har bare sett kampen mot Albania. Men han har fart og dribleferdigheter på veldig, veldig høyt nivå, sa Drillo.

- Han har stor fart og gode finter. Jeg ble for øvrig også veldig imponert over Albania i den kampen. De spilte nesten på samme nivå som Sveits i deler av kampen, sa Norge-sjefen.

- Ikke enkelt
De som mener Norge har fått en lett trekning i gruppe E, med Sveits, Kypros, Slovenia, Island og Albania, tar feil, mener landslagssjefen.

- Jeg har aldri tenkt at denne puljen er enkel. Vi var litt heldige i seedingsgruppe to, der vi fikk Slovenia, men ellers trakk vi de sterkeste lagene fra de andre nivåene.

- Vi har hørt av Island-trener Lars Lagerbäck at Kypros er veldig gode. Albania er også på vei opp. De er omtrent på samme nivå som Slovenia, mens Sveits er litt bedre, sa Drillo.

Kampene mot Sveits og Kypros spilles henholdsvis 12. og 16. oktober. Begge kampene går på bortebane. Norge står så langt i med tre poeng fra to kamper i gruppe E.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere