Skandaløst av United-fansen

Foto: AFP/Scanpix

Enkelte Manchester United-fans fortjener ikke å se Wayne Rooney & Co. spille fotball.

28.01.10 12:00

MAN. UNITED - MAN. CITY 3-1 (TOTALT 4-3): Derbykampen mellom Manchester-lagene United og City ble enda mer dramatisk enn ventet, og det skyldes dessverre ikke bare fantastiske prestasjoner på Old Traffords gressmatte.

Bortelaget City, som hadde en 2-1-ledelse å spille på fra den første semifinalekampen i denne ligacupduellen, var det beste laget i første omgang. Selv om Carlos Tévez fortsatte storspillet fra den første kampen, fikk City likevel ikke uttelling i form av mål.

Ølflaske og mynter
Fem minutter etter pause kastet United-fansen både ølflasker (!) og mynter mot Craig Bellamy (31) idet waliseren skulle ta et hjørnespark.

Bellamy ble truffet i bakhodet av en mynt, mens ølflaskene heldigvis ikke traff Citys formsterke angrepsspiller.

Dommer Howard Webb stoppet kampen en liten stund, og Uniteds keeper Edwin van der Sar (39) benyttet sjansen til å skjelle ut sine egne fans.

Da spillet kom i gang igjen, serverte United en kontring lagd av de fineste råvarer. Wayne Rooney (24) fulgte opp en velsmakende vending med en aldeles utsøkt langpasning til Ryan Giggs (36), som helt ut av det blå var forbi hele City-forsvaret.

United-veteranen fikk ballen litt for langt foran seg, men Shay Given (33) ble passivt stående og se på at United-waliseren hentet den inn igjen. Etter hvert havnet ballen hos Paul Scholes, som på klassisk Scholes-manér serverte en bankebiff av et skudd. 1-0!

United-fansen på sitt verste ble altså etterfulgt av United-spill på sitt beste. Mon tro hvilken følelse som var sterkest hos de mer oppegående United-supporterne; Flauheten over voldelighetene eller stoltheten over spillerne?

Tévez - igjen
Etter det første målet overtok United kampen fullstendig. Michael Carrick (28) økte til 2-0 etter et angrep hvor hjemmelaget fikk god hjelp av City-forsvarerne Micah Richards (21) og Dedryk Boyata (19), som åpnet opp døren på vidt gap for United gjennom å legge seg flere meter lavere enn resten av City-forsvaret.

Tre minutter senere burde Wayne Rooney har lagt på til 3-0, men den tidligere Everton-spilleren klarte for én gangs skyld ikke å få stokket beina.

Så scoret plutselig Manchester City - og igjen var det Carlos Tévez.

Craig Bellamy ville nok ikke la United-fansen gå smilende vekk fra Old Trafford. 31-åringen la inn fra venstrekanten, og Tévez kastet seg fram og scoret med kneet, eller noe i nærheten. Det var ikke elegant, men likevel åpenbart effektivt.

På overtid
Det sto 3-3 og begge lagene hadde ett bortemål. Ekstraomganger neste, trodde nok de fleste da kampene gikk over til tilleggsminuttene.

Wayne Rooney var imidlertid ikke ferdig for kvelden.

Den engelske landslagsspissen var først vitne til at Darren Fletcher upresset fikk heade ballen mot mål fra 2-3 meters hold. Shay Given stoppet ballen med en utrolig feberredning. Den påfølgende corneren endte etter hvert hos Rooney, som headet inn Uniteds tredje mål for kvelden da klokka viste 91,10 minutter.

3-1 for kvelden og 4-3 sammenlagt!

- Jeg synes at Rooney var mye bedre i dag enn han var på lørdag (mot Hull) og likevel scoret han fire mål på lørdag. Hans kontroll og gjennombrudd var helt fantastisk. Det var virkelig en kamp i verdensklasse, sier Ferguson til Sky Sports.

- Atmosfæren og det faktum at det var en semifinale krydret kampen, og det at vi scoret så sent gjorde feiringen ekstra spesiell, mener Uniteds skotske manager.

Nok en gang avgjorde Manchester United en kamp i tilleggsminuttene. Imponerende! Dessverre kan man ikke si det samme om lagets fans - i alle fall ikke de som kastet mynter og ølflasker mot Craig Bellamy.

Manchester United møter Aston Villa i ligacupfinalen, som spilles 28. februar.

PS! Norske Abdisalam Ibrahim debuterte for Manchester City i søndagens FA-cupkamp mot Scunthorpe, en kamp som endte 4-2 i Citys favør. Ibrahim imponerte nok til å få en plass på innbytterbenken mot United onsdag kveld. Der satt han for øvrig sammen med spillere som Emmanuel Adebayor, Stephen Ireland og Martin Petrov.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag