Gå til sidens hovedinnhold

Skarsfjord får spisshjelp

Brann leier høy russer etter stortapet på Lerkendal.

Dagen etter 4-0-tapet mot Rosenborg på Lerkendal og tre dager før overgangsvinduet stenger har Brann forsterket stallen med en ny spiss, skriver ba.no.

Klubben låner den 194 centimeter høye russiske spissen Vasilij Pavlov i fire måneder. Overgangen blir bekreftet av Brann.no, etter at BT hadde meldt nyheten først.

- Pavlov kom til Bergen i går og gjennomgikk medisinsk test på Stadion. Kontrakten ble signert før kampen mot Rosenborg og spilleren møter sine nye lagkamerater på Stadion i formiddag, melder Brann.no.

Opsjon på kjøp
- Vasilij Pavlov er en spiss på 22 år, som blir 23 til sommeren. Han har sin styrke i luftspillet og i boksen. Han er vant med å spille både som en av to spisser og alene på topp. Han har russisk fotballutdanning, men valgte å flytte til en klubb i Moldova i januar 2011 for å få førstelagserfaring, sier Branns sportsadministrator Rolf-Magne Walstad til BA.

Klubben Dacia Chisinau vant ligaen i 2011. Ifølge Wikipedia har Branns siste leieimport scoret tolv mål på 24 kamper siden den sesongen.

- Han gjorde en veldig god sesong 2011-2012, da han scoret tolv mål på noen og tyve kamper. Så ble han utkonkurrert av en svenske som ble hentet sist sommer og spilte ikke like mye sist sesong. Nå åpnet muligheten seg for å leie ham gratis, og da gjorde vi en låneavtale for fire måneder med opsjon på kjøp, forklarer Walstad.

Trenger luftstyrke
Brann har siden vinterens salg av Bentley til kinesiske Wuhan Zall vært klar på at troppen skal forsterkes med en angriper.

- Vi har sagt hele tiden at vi ønsker å styrke troppen med en angrepsspiller til. Vi har vært opptatt av at han skulle utfylle de angriperne vi allerede har. Vi følte ikke vi trengte en klassisk ving, de har vi mange av. Derimot følte vi at vi trengte mer kompetanse i luftspillet, etter at Kim Ojo forlot oss. Han er ikke en erstatter verken for Bentley eller Ojo, men han ligner mer på Ojo enn Bentley i spillestil, sier Walstad.

Russeren innrømmer overfor Brann.no at han ikke vet mye om hva han går til.

- Jeg kjenner ikke så mye til norsk fotball. Jeg hadde ikke sett noen av Branns kamper før i går, men ser frem til å bli kjent med mine nye lagkamerater og spille her. Jeg oppfatter klubben som profesjonelt drevet og håper jeg vil trives, uttaler Pavlov.

Brann har hastverk om de skal hente inn flere spillere før sommeren. Overgangsvinduet stenger 5. april, altså førstkommende fredag.

- Blir det flere signeringer før vinduet stenger?

- Hehe, you never know, men jeg tror ikke det, svarer Walstad. (ANB)

Les flere saker om Brann på BA.no

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser