*Nettavisen* Sport.

Skarsfjord gir seg i Brann

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Rune Skarsfjord trekker seg fra jobben som hovedtrener i Brann.

06.11.13 11:52

Rune Skarsfjord har selv valgt å trekke seg «av hensyn til klubbens situasjon», opplyser brann.no.

«Vi respekterer Skarsfjord sitt valg. Han har gjort en god jobb i fem år og har utviklet klubben innenfor det sportslige i forhold til organisering, struktur og faglig innhold. Han har måttet jobbe under en stram ressursmessig situasjon og har vært lojal overfor de rammer han har fått tildelt og løst oppgavene på en god måte for klubben. Nå gir han seg av hensyn til klubbens situasjon,» uttaler styret i klubben via brann.no.

Vil egentlig fortsette
Skarsfjord forteller i en pressemelding at han egentlig ønsket å fortsette, men at ytre omstendigheter har fått ham til å konkludere med at det er best å gi seg.

«Jeg har i utgangspunktet svært lyst til å fortsette og jeg er overbevist om at jeg er en av de som kunne fått klubben videre opp mot toppen. Jeg har også opplevd stor støtte fra ledelse og samarbeidspartnere. Slik bildet er nå føles det likevel at det er riktigst for alle at jeg trer til side. Grunnen til at jeg ikke venter til etter sesongen er ferdigspilt, er respekt for spillere og de Brann-tilhengerne som kommer på Stadion på søndag for å støtte klubben. Som klubb kan vi ikke be folk komme på Stadion, for å så servere en stemning slik som mot Hønefoss,» skriver Skarsfjord.

Her er hele pressemeldingen fra Rune Skarsfjord.

Kritiserer lokalpressen
Han retter også kritikk mot lokalpressen, og «spesielt den ene lokalavisen». Skarsfjord mener at «dekningen av undertegnede de siste 14-15 månedene har vært en trist opplevelse».

«Som fotballtrener både venter og fortjener jeg massevis av kritikk. Det er naturlig i en slik posisjon, med så mange avgjørelser og eksamener. Tidligere og kommende trenere i Brann har fått og vil få både media og supportere i ansiktet, og det er det du sier ja til når du skriver under for Brann. Grunnen til at jeg nå tar dette bladet fra munnen er definitivt ikke bitterhet over å forlate en jobb, men jeg ønsker velkommen en debatt som kan gi neste Brann-trener en større sjanse til å lykkes over tid. Begreper som heksejakt og Vær varsom-plakaten hører nok hjemme i en slik type debatt. Dette sies av kjærlighet til klubben.»

Davy Wathne: - Grenser til hva et menneske kan tåle av hets og sjikane

Brann befinner seg på åttendeplass i Tippeligaen én runde før sesongen tar slutt. Laget kan som best bli nummer sju og som dårligst nummer ti. Bergensklubben har spilt sju strake seriekamper uten seier.

- Altfor enkelt
C More-kommentator Kenneth Fredheim er ikke veldig overrasket over at Rune Skarsfjord trekker seg.

- Det er klart at det er ikke veldig overraskende at en Brann-trener går med de resultatene de ikke har hatt i år. Det ene er at de var veldig gode på hjemmebane, men ditto håpløse på bortebane. Men det er klart at de siste kampene har vært direkte merkelige å se på. Da man så hjemmekampen mot Hønefoss, som Brann hadde fortjent å tape 3-0, så hadde man nærmest følelsen av at det var en spillergruppe som gav blaffen i hva som foregår. Og da er det sånn at den som ofte får skylden da, riktig eller ikke riktig, er treneren, sier Fredheim til Nettavisen.

3707256

- Jeg synes det er altfor enkelt. Spillergruppene slipper alltid unna, legger han til.

Fredheim mener at jobben som Brann-trener skiller seg fra alle andre i norsk fotball.

- Det er ingen by i Norge hvor det er et sånt trykk og en sånn forventing som det er i Bergen. Det kan ikke sammenlignes med noe annet. Det er ikke sånn i Trondheim, det er ikke sånn i Stavanger. Bergen er noe helt eget. Og det er klart når lokalavisen bruker hele førstesiden på å forlange hans avgang, og supportere kommer med kontinuerlige mishagsytringer, er arbeidsklimaet for en Brann-trener bortimot umulig.

Skarsfjord kom til Brann i 2009, og jobbet under Steinar Nilsen den første sesongen, før han overtok som hovedtrener i 2010.

Den første sesongen ledet han Brann til en 13.-plass i Tippeligaen. Deretter ble det fjerdeplass i 2011 og sjetteplass i 2012.

43-åringen har tidligere også vært hovedtrener i Haugesund og assistenttrener i Rosenborg.

- Rune Skarsfjord har ikke hatt all verden til spillerstall. Hvis det er noen i Bergen som innbilte seg at dette er en spillerstall som er gode nok for gull, så må dem studere mer. Det har det aldri vært. Til syvende og sist blir det et gap her mellom forventinger og realitet. Det er alltid problemet i Bergen. Men resultatene på bortebane har ikke vært gode nok, avslutter Fredheim.

Les også: - Ubehagelig å bli uthengt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.