*Nettavisen* Sport.

Skarsfjord og Lafton overtar i Hønefoss

Rune Skarsfjord er ansatt som ny hovedtrener i 1.-divisjonsklubben Hønefoss. Han får med seg Frode Lafton som assistent. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Rune Skarsfjord er ansatt som ny hovedtrener i 1.-divisjonsklubben Hønefoss. Han får med seg Frode Lafton som assistent.

Det meldte klubben på sitt nettsted torsdag. Tidligere på dagen meldte klubben at Roar Johansen fratrer trenerjobben med øyeblikkelig virkning. Også hans assistent Luis Berkemeier Pimenta mistet jobben.

– Styret og daglig leder har gjennomført en grundig evaluering av trenerteamet. I denne prosessen har vi hatt en god dialog med Roar og Luis. Spillergruppen har også vært konsultert underveis, sa Terje Raastad, styreleder i HBK i en pressemelding.

Det har vokst fram misnøye mot trenerduoen etter en elendig sesongstart.

– Hvis noen sier jeg har fått sparken, er det feil. Det var diskusjoner rundt dette, sier Johansen til VG. Han vil ikke utdype hva han mener med at han ikke er sparket.

Tredje sist

Fjorårets eliteserielag ligger tredje sist i 1. divisjon. Kun to seirer på tolv kamper er det blitt.

– Jeg elsker store utfordringer, og dette er en slik. Sammen med trenerapparatet, spillerne og resten av Hønefoss blir målet å skape gode fotballopplevelser framover. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sa Skarsfjord til klubbens nettsted.

Han var inntil i fjor høst hovedtrener for Brann, med cupfinale og en fjerdeplass i eliteserien som beste resultater. Han har også vært hovedtrener i Haugesund og assistent i Rosenborg.

Lafton spilte 523 obligatoriske kamper for Hønefoss inntil han la opp i fjor.

Duoen er i første omgang ansatt ut året. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag