RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Skattekrim vil granske FFK

Sist oppdatert:
Fredrikstads avtale med et estisk agentselskap skal undersøkes.

Dagbladet har de siste dagene skrevet flere artikler om en avtale som Fredrikstad Fotballklubb har gjort med det estiske agentselskapet Sport & Net Grupp. Avtalen gjelder offisielt talentspeiding i Baltikum, men mye tyder på at den i realiteten er en del av lønnspakken til midtstopper Rajo Piiroja.

FFK-direktør Runar Henriksen hevdet overfor avisen at klubben «ikke har noe spesielt speidersamarbeid med Baltikum», men innrømmet etterpå at avtalen eksisterer da han ble gjort kjent med at avisen har kopi med en faktura.

Nå vil Skatt Øst se nærmere på saken.

- Vi leser aviser, og etter det som er skrevet om denne saken høres dette interessant ut for oss. Vi kan ikke nå si at Fredrikstad har gjort noe galt, men det er naturlig for oss å undersøke dette nærmere, sier direktør Jan-Egil Kristiansen i Skattekrim, Skatt Øst.

Avtalen mellom FFK og agentselskapet ble inngått i 2004, samtidig som Piiroja ble kjøpt fra Flora Tallin. Da Piiroja reforhandlet sin avtale i 2007, ble også avtalen med agentselskapet fornyet, selv om speideravtalen med Sport & Net Grupp ikke hadde ført til at Fredrikstad hentet inn én eneste spiller.

Skatteunndragelser i millionklassen klassifiseres som grovt skattesvik og har en strafferamme på inntil seks års fengsel, opplyser Skattekrim på generelt grunnlag til Dagbladet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere