RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Skeptiske til Klinsmann-revolusjon

Sist oppdatert:
Jürgen Klinsmann, Tysklands nye landslagstrener, har revolusjonert måten landslaget trener på. Men ikke alle er like fornøyde.

Dagene der spillerne løp rundt selvlysende kjegler eller spilte en-touch i en sirkel, virker å være over for det tyske landslaget. Klinsmann har vært i USA, der han har plukket opp flere nye elementer han har brakt med seg tilbake til Tyskland.

Data
Klinsmann, som har 108 landskamper og 47 mål å se tilbake på, har aldri tidligere ledet noe lag, men han har likevel fått tillit av det tyske fotballforbundet. Endringene er i hvert fall synlige med en gang. Alle spillernes bevegelser under trening blir analysert ved hjelp av data. Tanken er å lokalisere måter å utbedre spillernes utholdenhet og fleksibilitet.

- Det er øvelser vi aldri tidligere har sett i Bundesliga, sier Frank Baumann til AFP.

Men ikke alle er like fornøyde.

- Spørsmålet er om vi trenger å fly inn spesialister fra USA. Vi har tross alt gode spesialister her i Tyskland også, sier Gerhard Mayer Vorfelder, sjefen for det tyske fotballforbundet.

Møter Brasil
Han får støtte av Werder Bremens sportsdirektør, Klaus Allofs, som også er skeptisk:

- Nye impulser er bra, men ikke forvent noe mirakel, sier han.

Tyskland møter Brasil i en vennskapskamp i Berlin onsdag, og den tyske fansen håper at Klinsmann kan gi laget en fornyet glød og optimisme, etter at de ikke klarte å ta seg videre fra grunnspillet i sommerens fotball-EM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere