*Nettavisen* Sport.

Skifte i toppen?

Foto: Tommy Ellingsen (NTB/Scanpix)

Rosenborg og Strømsgodset kniver side om side i toppen av Tippeligaen. Kan dagens runde by på en ny serieleder? Les dagens tippetips.

14.07.13 11:47

Sportspills meny søndag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag
V64 Jarlsberg:Legende minnes
Oddstips: Lillestrøm slår tilbake

Søndagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Tippeligaen, Oddsen-ligaen, EM for kvinner og brasiliansk Serie A.

Bonuspotten er oppe i 3.800.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Rosenborg – Odd
Rosenborg vant 1-0 over Lillestrøm sist runde, men det var en jevnspilt kamp med store sjanser til begge lag. RBK’s Örlund var banens beste og vartet opp med flere klasseredninger, mens LSKs Origi må ta skylden for baklengsmålet. Trønderne har 3-2-0 på de fem siste og er bare ett poeng bak Godset på topp. Hjemme på Lerkendal viser tallene 5-2-1. Fredrik Midtsjø og Nicki Bille Nielsen er ute med skade, mens Jaime Alas og Mix er på landslagsoppdrag.

Odd har tatt steget ut av nedrykksumpa og inntatt 10.plassen med 3-1-1 på de fem siste. Slo Sarpsborg 1-0 borte i en sjansefattig kamp hvor Odd var godt organisert defensivt, og Frode Johnsen ordnet det ene målet de trengte. Har likevel ikke bedre enn 1-1-5 på bortebane. Tapte 1-0 i det omvendte oppgjøret i april.

Rosenborg tok seg av Odd i Skien og skal normal sett gjøre det på hjemmebane også. H

2. Sandnes Ulf – Strømsgodset
Sandnes Ulf vant det viktige bunnoppgjøret mot Start, men ligger fremdeles sist med 3-4-8 totalt og 13 poeng. Seieren var i følge kamprapportene fullt fortjent og Sandnes Ulf var best i det meste gjennom hele kampen. Tapte fire på rad før det og har ikke bedre enn 1-3-4 hjemme, hvor de har til gode å ta poeng fra lag på øvre halvdel. Nils Petter Andersen er skadet, mens Tosaint Ricketts er på landslagsoppdrag. Tommy Høiland og Edier Frejd soner karantene.

Strømsgodset har tapt to av sine tre siste og serieledelsen er nå krympet ned til ett poeng. Røk 1-2 borte mot Haugesund sist; FKH ledet lenge 2-0 og hadde god kontroll helt til Godset fikk sin redusering 7 minutter før slutt. Da ble det et stormløp mot hjemmelagets mål, men haugesunderne forsvarte seg godt, og vant helt fortjent. Står med 3-1-3 på fremmed gress. Muhamed Keita, Thomas Sørum, Adama Diomande og Gustav Wikheim er fremdeles ute med skader.

Godset har tapt sine to siste på bortebane og sliter med offensive fravær, men vi holder de likevel som favoritter mot tabelljumboen. B

3. Sarpsborg 08 – Lillestrøm
Sarpsborg 08 leverte en svak kamp hjemme mot Odd forrige helg; de helt store sjansene lot seg vente på, og selv om sarpingene kom til mange innlegg i jakten på utligning, slet de med å produsere noe i offensivt inne i boksen. Tapte dermed 0-1. Har falt ned på 12.plassen med 1-1-3 på de fem siste, og har 3-2-2 hjemme, hvor de har for det meste tatt poeng fra lag på nedre halvdel, men også slått Viking. Haraldur Björnsson er ute.

Lillestrøm hadde fortjent poeng på Lerkendal i forrige runde, men RBKs Daniel Örlund var i det umulige hjørnet og sørget for at trønderne beholdt alle tre. Nederlaget var deres tredje på rad, og de gule falt dermed ned på playoffplassen med 4-3-8 totalt. Har ikke bedre enn 1-0-6 på bortebane, hvor deres eneste seier kom mot Molde i april, og har tapt seks strake på fremmed gress siden.

Det omvendte oppgjøret endte 2-2. Sarpsborg er favoritter, men LSK leverte en god kamp mot RBK sist, selv om det endte med tap. Vi holder alle muligheter åpne. HUB

4. Tromsø – Sogndal
Tromsø kom seg til 2. kvalikrunde i Europa league etter de slo NK Celje 2-0 i Slovenia på torsdag. Tapte derimot forrige hjemmekamp mot Molde 2-3 og har labre 2-0-3 på de fem siste i serien. Står med 5-0-2 hjemme, hvor de hadde fire seiere på rad før Molde-kampen. Tapte også noe bekymringsverdig mot Sandnes Ulf i april, men er vanligvis solide på Alfheim.

Sogndal fortsetter å plukke jevnt med poeng og har 2-3-0 på de fem siste. Fikk med seg ett sterkt bortepoeng mot Aalsesund sist; Magnus Stamnestrø utlignet for SF 10 minutter før slutt, tross at de spilte med én mann mindre. Står med 3-2-3 på bortebane: slått Molde, Haugesund og Sandnes Ulf – delt poeng med Aalesund og Lillestrøm – tapt for Vålerenga, Viking og Godset. Tonny Brochmann og Espen Næss Lund er skadet. Sidimane Sagna soner karantene, mens Per Egil Flo er usikker. HU

5. Kvik Halden – Birkebeineren
Kvik Halden så ut til å ha sikret seieren i forrige hjemmekamp mot Træff (5.), men gjestene utlignet til 1-1 fire minutter på overtid og sørget for poengdeling. Kampen var preget av få sjanser og massevis av tøffe dueller. Kvik ligger på 7.plass med 6-3-4 totalt, og har 2-2-1 på de fem siste. Har ustabile 3-1-3 på eget gress, hvor de har slått lag fra nedre halvdel og tapt mot de fra øvre.

Birkebeineren, som ledes av tidligere Kvik-trener Ørjan Christiansen, slo Kvik Halden 2-0 i serieåpninga, men har siden kun slått Molde 2 og Kjelsås, og ligger farlig til på 10.plassen med 3-2-8 totalt.Trodde de hadde sikret seg alle tre poengene mot Skarbøvik i forrige runde, men to minutter på overtid utnyttet Skarbøvik passivt spill av hjemmelaget og utlignet til 2-2. Tallene på fremmed gress viser 1-0-6. Babou Sarr soner karantene. H

6. Skedsmo – Lørenskog
Skedsmo vant 2-1 hjemme over Grorud forrige lørdag, men det var gjestene som var desidert best etter pause og hadde fortjent en utligning. Skedsmo forsvarte seg likevel heroisk og Shkodrian Rexhaj ble dermed matchvinner med sine to fulltreffere i 1.omgang. Ligger fremdeles på nedrykk med 3-5-5 totalt, men har bare ett poeng opp til sikker plass. Står med 2-2-3 hjemme, hvor de har tapt for topplagene Tromsdalen og KFUM, men også hele 0-3 mot tabelljumbo Senja.

Lørenskog slo KFUM 2-0 hjemme i en kamp hvor gjestene var lite effektivt og skapte få sjanser i forhold til ballinnhav. Dermed har LIF vunnet tre på rad og fem av sine syv siste. Ligger på 5. plass med 5-3-5 og 18 poeng, men er ikke i nærheten av å true teten. På bortebane viser tallene 2-1-3, og forrige bortekamp mot Grorud endte med seier etter at scoret på overtid med to mann mindre. Det omvendte oppgjøret endte 3-3 i april. HUB

7. Norge – Nederland
EM for kvinner. Norge startet mesterskapet med 1-1 mot Island, som var et greit resultat utifra spill og sjanser; Island åpnet best, men etter Kristine Hegland scoret i det 26. minutt var det bare Norge ut omgangen. Island styrte det meste av banespillet etter pausen, og utligningen lå lenge i lufta, men målet kom ikke før i det 87. minutt, noe som gjør det ekstra bittert for det norske laget. Even Pellerud melder at startelleveren kommer til å bli tilnærmet lik som mot Island.

Nederland var underdogs i deres første kamp mot regjerende mester Tyskland, men de oransje endte tyskernes 19 kamper lange seiersrekke i EM med 0-0, og laget var faktisk ikke langt unna å stikke av med alle tre. HB

8. Island – Tyskland
Island spilte jevnt med Norge, men fikk én i mot etter 26 minutter og slet deretter resten av omgangen. Var det førende laget etter hvilen og fikk sin fortjente utligning rett før slutt. Ble nummer to i kvalikgruppe 3, to poeng bak Norge, men slo Ukraina 3-2 i begge playoffkampene.

Tyskland viste tegn til mesterskapsnerver i åpningskampen mot Nederland som endte 0-0. Tyskerne kommer inn i mesterskapet som storfavoritter og skal prøve å ta hjem EM-tittelen for sjette gang på rad. Gikk gjennom gruppespillet med imponerende 9-1-0 og hele 64-3 i målforskjell. Ble holdt til 2-2 på bortebane mot Spania, men vant ellers samtlige kamper med minst 3 mål. B

9. Corinthians – Athletico Mineiro
Brasiliansk Serie A. Corinthians vant 2-0 borte over Bahia (3.) og har dermed én av hver på sine tre siste. Er ubeseiret på hjemmebane med 1-2-0, hvor de har holdt serieleder Botafogo til 1-1, men også delt poeng med svake Portuguesa (15.). Ligger på 8. plass med 2-3-1 totalt, og tapte kun tre kamper på hjemmebane i fjor (10-6-3).

Athletico Mineiro kjempet lenge i toppen i fjor, men havnet til slutt på 2.plass, fem poeng bak seriemester Fluminense. Har startet årets sesong med variable 2-1-3 og ligger på 13.plass. Har til gode å ta poeng på bortebane med 0-0-3.

Lagene vant hver sin hjemmekamp i fjor, men det bruker å være jevnt mellom disse to. HU

10. Gremio – Botafogo
Gremio havnet på 3.plass i fjor og var da et av de bedre hjemmelagene med 13-4-2. Har startet årets sesong med 2-3-1 og ligger midt på tabellen. Har spilt uavgjort i to kamper på rad, mot Athletico PR (19.) og Sao Paolo (10.).

Botafogo har 4-0-1 på de fem siste og leder serien ett poeng foran Coritiba. Slo Ponto Preta (16.) i forrige bortekamp og har dermed én av hver på bortebane.

Tilsvarende oppgjør i fjor endte 1-1, mens Gremio vant 1-0 på bortebane. HU

11. Vitoria – Sao Paulo
Nyopprykkede Vitoria har startet sesongen lovende og ligger på 4.plass med 3-1-2 totalt. Tapte derimot forrige kamp borte mot Goias (12.) og har 3-0-2 på de fem siste.

Sao Paulo endte på 4.plass i fjor og var det nest beste hjemmelaget, men ødela gullsjansene med svake 5-4-10 på bortebane. Ligger for øyeblikket på 11.plass med 2-2-3 og har 0-2-3 på de fem siste. Har likevel ikke tapt på bortebane ennå med 1-2-0. HUB

12. Coritiba - Atlético Paranaense
Coritiba innehar 2.plassen og har til gode å tape med 3-3-0. Vunnet alle sine tre hjemmekamper, mot Athletico Mineiro (13.), Fluminense (5.) og Nautico (20.).

Nyopprykkede Atlético Paranaense (19.) ligger på nedrykk med 1-3-2 totalt og 1-0-2 på fremmed gress. Holdt Gremio (10.) til 1-1 i forrige runde og har 1-3-1 på de fem siste.

Coritiba slo gjestene 3-1 på dagens bane senest i mai, og vi tror de tar en ny hjemmeseier i dag. H

96-rekker:

1.H
2.B
3.HUB
4.HU
5.H
6.HB
7.HB
8.B
9.H
10.HU
11.HB
12.H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.H
2.B
3.HUB
4.HU
5.H
6.HUB
7.HB
8.B
9.HU
10.HU
11.HUB
12.H

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.