Sander Berge og hans klubb, Genk, skapte overskrifter da Gent ble beseiret 5-2 på bortebane i det første oppgjøret i åttedelsfinalene i Europa League torsdag.

Returoppgjøret kommer allerede førstkommende torsdag. Men før hjemmekampen mot Gent, venter et annet viktig oppgjør for Berge og lagkameratene.

Søndag ettermiddag står nemlig Westerlo på motsatt banehalvdel i det som er sesongens siste vanlige seriekamp for Genk.

Etter søndagens kamp, splittes den belgiske serien opp i såkalte play off-grupper. De seks beste lagene havner logisk nok i den beste gruppen. I gruppe 1 kjempes det om muligheten til å krones til belgisk mester. I tillegg deles Champions League-billettene ut i denne gruppen.

Om Berge og Genk ikke havner blant toopp seks-lagene, venter en annen play off. Der er det beste man kan håpe på en plass i Europa League.

- Det er en liten sjanse for at det blir «play off 1». Forhåpentligvis er vi heldige med andre resultater, samtidig som at vi vinner selv, sier Berge til Nettavisen.

De resultatene Berge og Genk er avhengige av, er følgende:
* Gent må ikke vinne sin hjemmekamp mot Mechelen.
* Charleroi må tape sin bortekamp mot Lokeren.
Om de to resultatene slår til, er det opp til Genk selv å vinne sin bortekamp mot Westerlo.

- For klubben vil det være en større nedtur å havne utenfor topp seks-lagene, enn oppturen det vil være å bli blant lagene i den beste play off-gruppen, sier Berge.

- Genk er en klubb som ønsker å være i play off-gruppe 1, fortsetter han.

Involvert i sjumålfest

Uansett om det skulle ende i den gjeveste play off-gruppen for Berge og co, venter det fortsatt mer Europa League-fotball for Genk.

Den nevnte sjumålsfesten på torsdag var bare den første av to åttedelsfinaler mellom Gent og Genk. Førstkommende torsdag spilles returoppgjøret. Selv om det å vinne 5-2 på bortebane er imponerende, har Barcelonas utrolige comeback mot Paris Saint-Germain i Champions League på onsdag vist at det er risikabelt å juble for tidlig.

Derfor er også Berge klar på at det er viktig å ikke senke skuldrene for mye før returoppgjøret i Genk.

- Nå har vi jo sett at mye kan skje ute i Europa, så vi må fortsatt spille de siste 90 minuttene, sier Berge.

- Men når man vinner 5-2 på bortebane, er det gode muligheter til å gå videre. Såpass må man kunne si, slår han fast.

Se video: Barcelonas utrolige comeback:

HTML EMBED

- En barndomsdrøm

Når en nordmann spiller fra start for et lag som har tatt store steg i retning av kvartfinalespill i Europa League, fører det raskt til at man blir nevnt i forbindelse med en plass på det norske landslaget.

Allerede førstkommende tirsdag tar Norges landslagssjef, Lars Lagerbäck, ut troppen som skal møte Nord-Irland i Belfast.

Én av dem som har tatt til orde for at Sander Berge blir en del av den landslagstroppen, er TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

- Sander Berge må selvfølgelig med i troppen. Jeg ser nesten på det som en selvfølge at han kommer med. Han spiller fast for et lag som ser ut til å gå videre i Europaligaen, sa Mathisen til TV 2 etter torsdagens åttedelsfinale.

Tidligere lagkamerat i Vålerenga, Kjetil Wæhler, har også ytret sitt ønske om å se 19-åringen på landslaget.

- Så utrolig kult å se Sander Berge markere seg i Europa League tross sin unge alder. Veldig forventet, og han bør bli tatt ut til landslaget, skrive Wæhler på Twitter.

19-åringen selv tar det hele med ro.

- Slike ting prøver jeg å bry meg minst mulig om. Jeg jobber hver dag for å utvikle meg på og utenfor banen. Jeg ønsker å bli bedre i takt med laget. Så får man heller ta slike ting når de eventuelt kommer. Nå er fokuset mitt på å være i Genk og å kjøre det løpet her, sier den tidligere Vålerenga-spilleren.

- Har du hatt noe kontakt med Lagerbäck eller noen i Fotballforbundet?

- Nei, det har jeg ikke.

Berge er likevel klar på at det å spille for det norske landslaget er en barndomsdrøm.

- Men som sagt, nå har jeg fokus på hverdagen her i Genk.

Lot seg ikke stresse

Det at Genk er inne i et tøft kampprogram med mange viktige kamper i både Europa League og i hjemlig serie, fikk også Berge kjenne på da han ankom klubben ved nyttår.

På grunn av skader og endt serie i Norge, var nordmannen kamprusten. I Belgia var derimot de nye lagkameratene hans midt i sesongen, og stinne av trening.

Berge forteller at det å gå fra en rusten tilstand til å være på høyde med lagkameratene, var en stor utfordring.

- Jeg følte at jeg ikke var der jeg ønsket å være fotballmessig. Så kom jeg hit hvor laget var midt i sesongen. Det ble en omstilling der jeg måtte finne tilbake til kampformen så fort som mulig, sier han.

Bare et par uker etter ankomsten ventet nemlig en viktig semifinale i cupen.

En slik situasjon kan være nok til å gjøre selv den mest erfarne spiller stresset. 19 år gamle Berge lot likevel ikke situasjonen gå for mye inn på han.

- Det er nok fort gjort å bli stresset, men jeg tenkte at «nå har jeg signert en kontrakt for å være her i mange år. Nå har jeg muligheten til å bygge meg opp», forteller Berge.

- Det har gått bra etter hvert. Jeg har funnet meg godt til rette i en god gruppe her, legger han til.