*Nettavisen* Sport.

Skjelbred: - De er kyniske

Per Ciljan Skjelbred skal lede de norske troppene på Ullevaal fredag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred advarer dem som tror Norge vil spasere inn tre poeng i EM-kvalifiseringen mot Aserbajdsjan fredag.

– Vi har satt noen klipp fra de siste kampene deres, og det er et veldig teknisk lag som har stort fokus på å holde ballen i laget. De tar ingen sjanser, og går ikke framover i banen før det virkelig er verdt det. Aserbajdsjan er kyniske i spillestilen, men har også en del hull vi kan utnytte, sier Tyskland-proffen til NTB.

Han vil ikke uten videre være med på at Aserbajdsjan passer Norge godt som motstander.

– Det er vanskelig å si. Hvis de spiller sånn de har gjort i det siste og har en dårlig dag, skal det bli mange muligheter. Har de en god dag, blir det en utfordring for oss, sier Skjelbred.

Aserbajdsjan kommer til Ullevaal med den berømte kniven på strupen. Bare seier er godt nok dersom håpet om EM-spill neste sommer skal holdes i livet. Det utgangspunktet liker den norske landslagskapteinen.

– Det er bra at begge lag må vinne. På den måten kan vi bytte på å presse og ta muligheter, sier han – og tilføyer:

– Hvis Aserbajdsjan innser at de må gjøre noe og ikke bare trille ball, kan det bli store rom.

Det skal i så fall et aggressivt norsk lag utnytte.

Mandagens målløse generalprøve mot Sverige legger ikke Skjelbred altfor mye vekt på.

– Det viktigste er at vi holdt nullen, sto godt defensivt og vant mange baller høyt i banen gjennom midtbaneleddet. I tillegg skapte vi en del sjanser. I en landskamp er seks store sjanser bra. Det handler bare om å benytte mulighetene når vi får dem, sier han.

At de norske spissene gikk målløse av banen mandag, bekymrer ikke Hertha Berlin-proffen.

– Jeg håper det løsner fredag. Hvis ikke det kommer da, skal jeg bli mer bekymret. Da må jeg ta tak, smiler landslagskapteinen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.