*Nettavisen* Sport.

Skjelbred fortvilte: - Den er svær som f***

FORTVILER: Per Ciljan Skjelbred er fortvilet etter å ha bommet på en kjempesjanse for Norge mot Ungarn. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Per Ciljan Skjelbred (28) lot seg frustrere av sjansen han ikke satte.

13.11.15 09:28

NORGE - UNGARN 0-1:
ULLEVAAL STADION (Nettavisen
): Det ble en marerittkveld for det norske landslaget mot Ungarn på Ullevaal torsdag kveld, da Per- Mathias Høgmos menn gikk på en svært skuffende 0-1-tap.

På forhånd var det mye snakk om hvor viktig det var å holde nullen hjemme mot ungarerne, men nå har veien til EM blitt enda litt lenger for de norske spillerne som har et tøft utgangspunkt før den siste og avgjørende playoffkampen i Budapest førstkommende søndag.

- Utrolig surt

Men det så tidlig ut som det skulle bli en bra norsk kveld i Oslo. For Norge startet kampen bra, og kun et par minutter var spilt da landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred fikk en enorm sjanse til å sende de rødkledde opp i ledelsen.

- Ja, den er svær som faen. Det er utrolig surt. Jeg gambler på at ballen skal komme, og den kommer perfekt. Den kommer i stor fart og jeg prøver å sette den til høyre, men det burde ha vært mål, sier Skjelbred til Nettavisen.

Landslagskapteinen innrømmer at han ikke kom til å glemme den muligheten med det første.

- Den kommer veldig fort, men ballen kommer i høyt tempo, så jeg får ikke stokket beina perfekt. Jeg prøver først og fremst å treffe målet, og så prøver jeg å sette den til høyre for keeperen, men den kommer til «å sure» litt kveld den, forteller den norske kapteinen.

- Dårlig førsteomgang

Etter noen gode åpningsminutter av Norge, kom gjestene mer inn i kampen og tok etter hvert ledelsen, men Skjelbred er positiv til den norske andreomgangen på Ullevaal.

- Jeg synes det var en dårlig førsteomgang. Jeg synes de hadde ballen litt for mye, og de fikk spilt sitt eget spill. Vi ble løpende litt imellom. I andreomgangen synes jeg vi er der vi skal være, og der må vi være. Vi har høyt balltempo, men d lå jævlig dypt, så det ble litt lite rom, forteller 28-åringen.

- Den siste pasningen satt ikke. På den straffesituasjonen, så synes jeg det burde ha vært straffe. Vi har marginene imot. Det var mye nesten, så vi får bare snu det til at det blir noe mer (i Ungarn), sier Skjelbred.

28-åringen ble ikke skremt av det ungarerne leverte på Ullevaal-matta torsdag kveld.

- Det er ikke Spania vi møter. I dag var vi mye bedre enn dem, synes jeg. Vi skaper mange sjanser, og har mange dødballmuligheter. Ofte kommer det et mål da, men i dag gjorde det ikke det. Nå må vi brette opp ermene. De fikk et litt enkelt mål, det er en del av «gamet». Det er ingenting vi får gjort noe med nå. Vi får håpe at de fikk løpt nok i dag, og så skal vi ta de i neste kamp, sier Skjelbred.

Returkampen spilles søndag klokken 20.45 i Budapest.

P.S: Her finner du alt om kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag