*Nettavisen* Sport.

Skjelbred synes Mascherano er verdens beste spiller

Norges landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred mener Javier Mascherano er verdens beste spiller. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Men Per-Mathias Høgmo har stemt på en annen.

27.11.15 19:05

11. januar avgjøres det hvem som blir kåret til årets fotballspiller i 2015 når Gullballen, også kjent som Ballon d'Or, skal deles ut.

I den forbindelse har Norges landslagstrener Per-Mathias Høgmo og landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred avgitt sine stemmer for hvem de mener er verdens beste spiller og trener.

Klikk på bildet for å forstørre.

VERDENS BESTE? Per Ciljan Skjelbred mener Javier Mascherano har vært verdens beste spiller i 2015. Foto: Juan Mabromata (Afp)

Mens Høgmo har stemt på Cristiano Ronaldo, overrasker Skjelbred langt mer med sitt førstevalg. Hertha Berlin-spillerne mener nemlig Barcelonas Javier Masherano har vært verdens beste spiller denne sesongen.

På andreplass har Skjelbred valgt Ronaldo, mens han har satt opp Gareth Bale som nummer tre.

Landslagssjef Høgmo har Lionel Messi på andreplass og Zlatan Ibrahimovic på tredje.

Veland: - Må ha trodd at det er 2014

La Liga-ekspert Petter Veland er svært overrasket over Skjelbreds valg. Han tror landslagskapteinen må ha tatt utgangspunkt i feil sesong.

- Det virker nesten som han tror det er kalenderåret 2014 som skal vurderes, sier Veland til Nettavisen.

Mens mange i sosiale medier har latt seg overraske av Skjelbreds førstevalg, reagerer Veland sterkest på valget av Gareth Bale.

- Én ting er Mascherano, men det kan på mange måter være Per Ciljans stemme til de defensive spillerne fordi han mener de får for lite skryt. Det kan hende det ligger en baktanke der, men Gareth Bale?, sier Veland.

- Hadde det vært i 2012, så kanskje. Hadde det vært i 2014, så muligens, fordi han avgjorde Copa del Rey-finalen og var sterk delaktig i at Real Madrid vant Champions League, men han har vært så drita dårlig ut ifra forventningene i de avgjørende kampene i hele 2015 med unntak av landskampene, forklarer Veland.

La Liga-eksperten mener det er mange spillere som burde ha vært på listen til landslagskapteinen i stedet for waliseren.

- Jeg kunne nevnt 15-20 stykker som heller burde ha vært der, sier Veland.

Uenige om årets trener

Skjelbred og Høgmo er heller ikke enige når det kommer til hvem som er verdens beste trener. Høgmo har nemlig plassert Pep Guardiola på førsteplass, foran Unai Emery og Carlo Ancelotti, mens Skjelbred har Ancelotti som førstevalg. På andre- og tredjeplass har landslagskapteinen valgt Laurent Blanc og Massimiliano Allegri.

Veland mener Skjelbreds trenervalg bygger opp under hans teori om at landslagskapteinen har bommet med året han skal vurdere.

- Det gir enda mer grunn tro til at han har misforstått. Ancelotti har vært arbeidsledig og fått fyken i 2015. Han har ikke vunnet noe som helst, sier Veland.

Gullballen blir delt ut i Zürich 11. januar og da finner man ut hvem som blir kåret til årets spiller og årets trener. Cristiano Ronaldo vant prisen sist, og er igjen blant favorittene til å vinne.

Per Ciljan Skjelbred har ikke svart på Nettavisens henvendelse fredag kveld.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag