Skjelbreds tøffe Hamburg-mål

Foto: (Reuters/Scanpix)

Per Ciljan Skjelbred er klar for Hamburg, men har større mål enn som så.

14.07.11 13:57

Rosenborg – Breidablik 5-0

LERKENDAL (Nettavisen): 24-åringen fra Lade i Trondheim har i lang tid vært et av Norges største talenter. Etter syv år i RBKs a-stall tar han nå endelig steget ut i Europa.

Skjelbred er kjent for å være en diplomatisk og «laidback» spiller utenfor banen. Dette har han også vært om overgangen til Hamburg.

Rosenborg har nå signert Awal Issah, noe som åpner opp for at Skjelbred kan gå til Hamburg allerede i august. Lysluggen forteller at han nå har troen på en snarlig løsning.

- Nå ordner det seg
- Nå har dette holdt på en stund. Jeg både tror og håper det ordner seg nå, sier Skjelbred til Nettavisen.

«Vi får se hvordan det går» har vært det vanlige svaret til Skjelbred til mediene den siste tiden. Innerst inne har han likevel store mål og ambisjoner.

- Jeg er ikke fornøyd med å kun signere for Hamburg. Jeg vil bidra. Jeg være delaktig, selv i en så stor klubb som Hamburg, sier den fotrappe midtbanespilleren.

Etter en stor nedtur der han brakk benet i en hjemmekamp mot Olympiakos i mesterligaen (2005) har 24-åringen slit for å komme tilbake på samme nivå. Etter mye hardt arbeid ser det nå ut til at Skjelbred er i ferd med å blomstre igjen.

Skal gi 110 prosent
- Jeg skal gi 110 prosent i alle anledninger, og presse meg til det ytterste. Visst det er det som skal til for å bli bedre. Det er som du sier, jeg er bare 24 år, og jeg har tid til å utvikle meg til å bli en bedre fotballspiller i mange år fremover.

Og legger til:

- Denne overgangen gjør dette virkelig. Noe nytt å presse meg mot, et nytt og bedre nivå, sier han til Nettavisen.

Et stort eventyr
Når han tenker på hvordan det vil bli å spille for 60000 tusen tilskuere hver helg, smiler Skjelbred bredt.

- Det er så sykt! Nesten surrealistisk, jeg er bare en gutt fra Trondheim, det har ikke gått opp for meg enda, sier trønderen.

Likevel er det ikke lett å dra fra byen og klubben.

- Det blir veldig rart, og trist. Dette vil alltid være min klubb, men nå har jeg drømt lenge om utlandet, og dette blir garantert et stort eventyr for meg.

Landslagsmål
Sammen med det å bidra sportslig i Hamburg, legger ikke Skjelbred skjul på at landslaget er noe han også tenker på.

- Jeg har vært mye inn og ut av landslaget. Det vil jeg ikke være, jeg vil være delaktig på landslaget også. Det er helt klart et mål å etablere seg i de første elleve på landslaget.

Med plass i Hamburg vil dette selvfølgelig være nærmere for Skjelbred.

- Det er klart. Hamburg kan være steget mitt mot fast plass på landslaget, men da må jeg gjøre meg fortjent til det, sier lysluggen.

Han sier også at det å spille med flagget på brystet er stort, men det å bidra til suksess er enda større.

Til slutt avslutter Skjelbred:

- Nå skjer det faktisk, jeg gleder meg. Dette blir stort!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.