Skjelbreid i beredskap for Ødegaard

SATSER: MAX er i beredskap med eget studio, i tilfelle Martind Ødegaard skulle få sin Real Madrid-debut.

SATSER: MAX er i beredskap med eget studio, i tilfelle Martind Ødegaard skulle få sin Real Madrid-debut. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Vi ønsker å løfte sendingen nå.

Martin Ødegaard har signert for Real Madrid, som den første nordmannen noen gang i storklubben.

Han vil også bli Norges eneste spiller i Spania per i dag.

16-åringen fra Drammen fikk sitt store gjennombrudd i 2014 og har vært på alles lepper siden. Han debuterte både i Tippeligaen og på landslaget.

Interessen rundt Ødegaard har vært enorm både her hjemme og blant medier og fans i utlandet. Nå kan det bli muligheter for å se den norske unggutten i aksjon i en av verdens mest populære ligaer, La Liga. Det er ikke ventet at Ødegaard vil være fast inventar i A-troppen til hovedtrener Carlo Ancelotti, men 16-åringen kan kanskje få et innhopp eller to om ikke lenge.

I Norge er det C More og MAX som sitter på rettighetene til den spanske La Liga. Hos MAX har de planer om ekstra Ødegaard-beredskap.

- Presentasjon
Jan-Erik Aalbu er sportssjef i MAX, som også sitter på en del av rettighetene til La Liga. Han forteller at kanalen vil satse litt ekstra de neste ukene.

- Når en norsk spiller kommer inn i La Liga og spesielt Real Madrid vil det selvsagt bety noe for interessen. Men det er langt fra sikkert at han kommer til å spille. Vi har valgt ut de to neste hjemmekampene til Real Madrid, som vi skal sende, sier Aalbu til Nettavisen.

Aalbu vil ikke oppgi hva slags tall MAX har på La Liga-fotballen nå, men er klar på at Real Madrid og Barcelona allerede er i en klasse for seg selv.

SPORTSSJEF I MAX: Jan-Erik Aalbu. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Når de to lagene spiller kamper, er det helt andre seertall, uansett. De trekker mer folk enn andre lag, men slik er det vel med alle ligaer, at noen lag er langt mer populære og har flere supportere enn andre, sier Aalbu.

- Studiosending
Han kan avsløre at MAX vi satse litt ekstra på de neste Madrid-kampene.

- I de fleste La Liga-sendinger vi har, er det kun kommentator, men den 31. januar i møtet med Real Sociedad, vil vi kjøre fullt studio. Carsten Skjelbred er programleder og vi vil ha med eksperter i studio. Vi ønsker å løfte sendingen, nå som dette er varmt. Hva som skjer framover, kommer litt an på om han får spille eller ikke spille. Før har vi bare hatt studio på El Clasico-kamper.

Rettighetene på La Liga går ut etter den inneværende sesongen og med en brennhet Ødegaard kan det fort bli kamp om å få sende spansk fotball fra neste sesong. Aalbu vil ikke spekulere i om at det vil bli en dragkamp.

- Det er vanskelig å si. Om han ikke spiller, har ikke disse rettighetene så mye å si. På kort sikt nå, blir det selvsagt mye interesse og mye skriverier, sier han.

Kommunikasjonsansvarlig i C More, Nina Engh, har til tross for flere henvendelser ikke besvart Nettavisens spørsmål angående hvilken effekt kanalen tror en Martin Ødegaard-overgang vil få på seertallene og interessen for C Mores sendinger fra spansk fotball generelt.

- Større interesse
Petter Veland er kommentator og ekspert på La Liga for nettopp C More. Han er kjent som en av de mest kunnskapsrike på spansk fotball i Norge og gleder seg stort til å følge Ødegaards utvikling i én av verdens største klubblag.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Han blir i disse dager bombardert med Ødegaard-henvendelser og tror interessen for La Liga kan få seg en «boost» hvis overgangen blir et faktum.

- Det blir litt avhengig av når han blir tatt opp på A-laget, men jeg har merket de siste to-tre ukene at det er større interesse. Folk stiller spørsmål og vil vite mer om La Liga. Jeg vil tro det blir en døråpner og gjøre at spansk fotball blir lettere tilgjengelig, og det blir enklere å bli glad i ligaen, sier han til Nettavisen.

- Hvordan tror du det blir å kommentere debuten hans på Madrids A-lag?

- Det kommer til å bli det største jeg har opplevd som norsk fotballkommentator. Vi får håpe det skjer, men vi kan ikke ta det for gitt. Kanskje skjer det i mai, kanskje skjer det om ett år eller tre år. Det er dessverre en risiko for at han aldri får en A-kamp, det kan man aldri vite. Det blir spennende å følge, og det blir et eventyr, først og fremst for Martin Ødegaard selv. Alle krysser fingrene for at dette vidunderbarnet fra Drammen blir en stor, stor profil i verdens største fotballklubb, sier Veland.

P.S. VG meldte tidligere i vinter at TV 2 vurderer et oppkjøp av C More. Skulle det gå igjennom, vil kanalen også overta rettighetene C More eier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.