RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjelte ut både Gary Neville og pressen

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Andre Villas-Boas gikk til knallhardt angrep på kritikerne etter at Chelsea vant skjebnekampen mot Valencia.

CHELSEA - VALENCIA 3-0: Andre Villas-Boas har fått mye oppmerksomhet det siste året. Først for sin eventyrlige innsats som trener i Porto og de siste månedene for skuffende resultater som manager i Chelsea.

Tirsdag kveld kom en etterlengtet og nødvendig opptur, da Chelsea ikke bare sikret avansement fra gruppe E, men også vant gruppen takket være sin 3-0-seier mot Valencia.

Etterpå tok portugiseren et oppgjør med pressen.

- Dere forfølger oss. Vi har blitt deres skyteskive, sa Villas-Boas ifølge The Guardian.

- Bare ett lag for pressen
Det var bare oppvarmingen. Og den ble etterfulgt av en tirade. Den var myntet på Gary Neville, den tidligere Manchester United-kapteinen som nå er ekspert for Sky Sports, og på resten av det britiske pressekorpset.

- Vi ser en Manchester United-forsvarer som sier at han ikke ville hatt lyst til å spille som en Chelsea-spiller og på en måte som dette. Det har vært en konstant fordømmelse av Chelsea, en konstant aggresjon mot én klubb.

- Det finnes bare ett lag i dette landet akkurat nå og det er Manchester City. Jeg håper at City går videre i Champions League, selvsagt, men holdningen har vært at om de går videre, så går de videre, og går de ikke videre, så går de ikke videre. Vi behandles ikke på samme måte. Jeg ville aldri kritisert deres journalistiske valg, men sånn ser det ut.

- Folk har hatt meninger som ikke hører hjemme i denne verden. De kritiserer våre spillere, de kritiserer våre valg som klubb. Det handler om en kontinuerlig og bevisst forfølgelse av oss. Vi har blitt deres skyteskive. Det er noe vi må akseptere, men dere må også akseptere at vi gjorde en strålende kamp i kveld (tirsdag, red. anm.). Det blir vanskelig for dere i morgen (i dag, red. anm.), for nå må dere skrive om Chelseas briljante seier.

Chelsea-mannskapet hadde all grunn til å være nervøse før Champions League-kampen mot Valencia tirsdag kveld.

Det var nemlig helt åpent hvem som skulle gå videre fra gruppe E.

Gamblet med Lampard
Manager Andre Villas-Boas valgte likevel å gamble ved å sette Frank Lampard på benken fra start, en avgjørelse som med en gang skapte diskusjoner hos Chelsea-tilhengerne.

Men den hardt pressede manageren har æren i behold, for uten Lampard tok blåtrøyene tak i kampen fra første spark, og allerede etter fire minutter ble det dramatisk på Stamford Bridge.

Juan Mata fikk ballen på kanten av sekstenmeteren, og spilte den videre til Didier Drogba. Ivorianeren skjøt hardt og lavt, og Valencia-keeper Diego Alves måtte kapitulere.

Dermed sto det 1-0 til Chelsea, og drømmestarten var et faktum.

Etter 20 minutter måtte igjen Alves plukke lærkula ut av eget nett. En ball ble spilt gjennom mot Ramires, og virket i utgangspunktet å være barnemat for Valencia-forsvarer Ruiz. Men spanjolen feilvurderte situasjonen, Ramires utnyttet det nølende forsvarsspillet og snappet ballen. Fra kort hold gjorde han ingen feil, og sendte hjemmelaget opp i en 2-0-ledelse.

TV-kameraene fanget opp en jublende Villas-Boas på sidelinjen, og gjett om den mannen trakk et lettelsens sukk da han så Ramires øke til 2-0.

Det resultatet sto seg også til pause.

Få sjanser etter pause
I andre omgang spilte hjemmelaget taktisk og kontrollert, og tok få sjanser fremover. Valencia maktet heller ikke å skape de største sjansene mot et godt organisert Chelsea-lag, og kampen virket avgjort lenge før dommeren blåste for sluttsignalet.

Et kvarter før slutt kom den endelige spikeren i kista, da Juan Mata spilte fri Didier Drogba på nydelig vis. Ivorianeren gjorde ingen feil alene med keeper Alves, og økte ledelsen til 3-0 med sin andre scoring for dagen.

Flere mål ble det ikke på Stamford Bridge, og dermed er Chelsea videre i Champions League.

Det er nok en gedigen lettelse for hardt pressede Villas-Boas, som har måttet tåle spekulasjoner om sin egen jobbsikkerhet etter en middels start som Chelsea-manager.

- Jeg tror Villas-Boas kan være ferdig som trener hvis de ryker ut mot Valencia i kveld, sa Øyvind Alsaker til Dagbladet før kampen.

Det skjedde ikke, og avansementet i Champions League har utvilsomt skaffet portugiseren et etterlengtet pusterom.

- I ekstase
John Terry var fornøyd med kampen.

- Vi er i ekstase. Vi gjorde jobben selv om vi ventet med det til siste kamp, og den store mannen her var fantastisk, sa John Terry på Viasat, og pekte på Didier Drogba, som selv var fornøyd med egen innsats.

- Jeg blir i bedre og bedre form, og det har hjulpet at jeg har fått mer spilletid de siste kampene, sa Drogba.

Andre Villas-Boas oppsummerte kampen slik:

- Dette er en gjeng med spillere som fortjener mye honnør, etter all kritikken de har fått for ting både på og utenfor banen. Det har vært urettferdig, men nå er vi vinnere av gruppa. Vi vinner mot et av Spanias beste lag med tre mål, sa André Villas-Boas til Viasat.

Her ser du høydepunkter fra kampen:

Hva synes du om kampen? Diskuter under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere