RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skotske medier: - Katastrofe for Deila

SLAKTES: Ronny Deila får slakt i britiske medier etter tapet mot Henning Bergs Legia.
SLAKTES: Ronny Deila får slakt i britiske medier etter tapet mot Henning Bergs Legia. (PA/SUN)
Blytung start for Ronny Deila.

Flere skotske aviser spør seg om Ronny Deila egner seg som Celtic-manager etter at mesterligadrømmen brast med et brak.

Nordmannen har fått en blytung start på Celtic-karrieren. Allerede før han har ledet storklubben i en eneste seriekamp, må han tåle kritiske spørsmål fra både presse og fans om han er en verdig arvtaker etter Neill Lennon.

Foran egne supportere tapte Celtic 0-2 for Legia Warszawa onsdag. Sammenlagt vant Henning Bergs polske mesterlag hele 6-1.

I The Scottish Sun prydet «Ronny Rotten» som overskrift dagen derpå, mens The Scotsman beskrev mesterligaexiten som «Celtic-drapet».

– Får sympati

Sistnevnte mente den skotske mesteren ble «ydmyket av et solid, men langt fra spektakulært Legia-lag» og at Deila ble «utmanøvrert taktisk av sin norske landsmann Henning Berg». Avisen mener størrelsen på tapet og måten det skjedde på, setter betydelig spørsmålstegn ved om Deila egner seg som Celtic-sjef.

– Katastrofe for Ronny, men skotske medier har også vist sympati for ham. Klubbens manglende vilje til å forsterke laget de to siste årene, er det største problemet, skriver sjefsfotballreporter Michael Grant i The Herald i en epost til NTB.

Daily Record spekulerer i at Deila allerede lever farlig som Celtic-manager etter at klubben «krasjet ut av mesterligaen». Avisen viser til at både tidligere Manchester United-manager David Moyes og Micky Mackay så onsdagens kamp fra tribuneplass.

Direktør får kjeft

«Et knusende nederlag for Ronny Deila», var dommen fra BBC. Statskanalen mener stortapet for Legia gir «ammunisjon til de som var skeptiske til ansettelsen av en mann uten erfaring på øverste nivå». Den føyer til at sesongen allerede kan føles som et antiklimaks for Celtic-fansen.

Det er ikke bare Deila som får gjennomgå. Ifølge Daily Express måtte klubbdirektør Peter Lawwell tåle fansen vrede under onsdagens kamp. Vakter måtte rykke inn for å beskytte Lawwell og resten av klubbledelsen på hovedtribunen. Supporterne er lei manglende investeringer i laget. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere