*Nettavisen* Sport.

Skottenes store skrekk

Foto: (Scanpix)

Det finnes ikke en eneste spiss i skotsk Premier League som har klart å komme forbi Celtics Thomas Rogne.

05.11.10 19:11

Thomas Rogne tok Tippeligaen med stor for et år siden, og var jaget av alle norske klubber med et minimum av fotballforståelse: Stabæk-spilleren var på Bosman, og kunne velge og vrake i klubber.

Den store, norske interessen til tross, det var til slutt Skottland mest populære lag, Celtic, som fikk signaturen til den lovede midtstopperen. Og, selv om skader satte ham ut av deler av fjorårets og årets sesong, har Rogne rukket å opparbeide seg en statistikk som skal mye til for å slås:

Null hull med Rogne
Celtic har ikke sluppet inn et eneste mål i toppdivisjonen mens Rogne har vært på banen!

Fem kamper har det blitt for den skotske giganten så langt: Debuten mot Hearst (2-0), Dundee United (1-0), Rangers (0-1, men Rogne måtte ut med skade før naborivalen satte inn vinnermålet), Dundee United (2-0) og så 3-0-seiren over St. Johnstone sist helg.

- Ja, det stemmer det at vi har holdt nullen all den tid jeg har vært på banen.

- Jeg har vært heldig sånn sett. Det er nok mye tilfeldigheter, men vi har vært gode i de kampene jeg har spilt, sier Celtic-stopperen til Nettavisen.

Uten baklengs siste året
Sist gang Rogne var med å slippe inn et mål i en a-lagskamp, var for gamlelaget Stabæk – borte mott Odd i september 2009, da måltyven Peter Kovacs trillet inn ballen fra to meters hold.

- Ja, jeg husker den for jeg hadde nemlig mye av skylda for den scoringen, humrer 20-åringen.

- Det er selvsagt en morsom statistikk å ha, men jeg tror vel ikke akkurat at det fortsetter sånn til evig tid. Men som forsvarer er det veldig deilig å holde nullen, det er alltid målet og det er ikke fritt for at sjansene øker for å vinne kampene da.

Lørdag tar Celtic imot Aberdeen hjemme på Celtic Park. Det gamle storlaget har hatt en tøff start på sesongen, og står kun med én seier på sine fem bortekamper, og bare fire baller har funnet veien til motstandermålet. Det bør gi gode sjanser for at Rogne-statistikken fortsatt skal stå ved lag.

- Vi får se.

- Jeg håper i alle fall at jeg spiller i morgen. Laget får vi først en time før kampen, men tilbakemeldingene var i alle fall gode etter St. Johnstone-kampen sist helg, så jeg tror det er gode sjanser for at jeg starter.

Endelig skadefri
Det er akkurat det stoppertalentet trenger etter å ha brukt mestparten av høsten på å bygge seg opp.

- Det har vært en frustrerende tid, med mange småskader på forskjellige steder. Kanskje var ikke kroppen min helt forberedt på det som ventet meg her borte, det har vært mye mer intenst i kamper og på trening enn hjemme i Norge.

- Nå har jeg endelig fått tid på å bygge meg opp, det har vært mye styrketrening etter at jeg kom hit. Alt tyder på at jeg endelig er frisk, og forhåpentligvis er jeg ferdig med skadeproblemene for godt, sier en optimistisk Thomas Rogne til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag