*Nettavisen* Sport.

Skrekkblandet fryd for Drillo

Foto: Erlend Aas/SCANPIX

En hemmelighetsfull landslagssjef har avsluttet den siste treningsøkta før skjebnekampen.

05.06.09 15:16

SKOPJE/OSLO (Nettavisen): Tidligere denne uka innrømte Egil Drillo Olsen at han «var dritnervøs» før den svært viktige VM-kvalifiseringskampen mot Makedonia lørdag. Han la til at nervene pleier å forsvinne, eller i alle fall roe seg betraktelig, det siste døgnet før avspark.

- Det er litt skrekkblandet fryd. På den ene siden er det gøy å spille så viktige kamper og ha så stort fokus på oss, men det er selvfølgelig også tøft mentalt, sier Drillo.

Prøvd mange kombinasjoner
Tirsdag trente Norge alternativt, siden det var dagen etter forrige Tippeliga-runde. Dermed var det ikke mulig å lese noe om hvem Drillo ville velge fra start mot Makedonia.

Onsdag drillet Drillo midtbanefemmeren, men prøvde samtlige kombinasjoner sentralt. Det eneste som ble klart var egentlig at Morten Gamst Pedersen og Daniel Braaten blir kantspillere mot Makedonia.

I den sentrale midtbaneposisjonen fikk Henning Hauger tillit gjennom hele treningen, men trolig var det fordi Fredrik Winsnes trente alternativt, etter Strømsgodsets kamp mot Brann dagen før. Ingen ble dermed noe særlig klokere etter den økta, heller.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Ingen formasjonstrening
Torsdag gjennomførte Drillo så en lukket trening, og fredag, på den siste treningen før lørdagens skjebnekamp, droppet han all formasjonstrening. På de spilløktene som ble gjennomført var lagene også satt sammen på en måte som gjorde det helt umulig å tolke noe som helst.

Dermed blir det egentlig kun spekulasjoner om hvem som starter.

Nettavisen tror Jon Knudsen får tillit mellom stengene, etter en solid start på årets Tippeliga. Dermed skyves noe mer ustabile Rune Jarstein ut på benken. Backfireren virker helt klar med Jon Inge Høiland, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland og John Arne Riise.

Velger Winsnes?
Fremover blir det, som skrevet, Gamsten og Braaten på hver sin kant. Trolig får Fredrik Winsnes sjansen sentralt, mens Christian Grindheim er et sikkert kort på den ene indreløperplassen. Trolig får Per Ciljan Skjelbred, som spilte en stor kamp i den posisjonen mot Tyskland, sjansen som den andre indreløperen.

Lengst framme er John Carew selvskreven.

Men som sagt, Drillo holder kortene tett til brystet. Det endelige svaret får vi først lørdag ettermiddag.

Følg Makedonia - Norge i Nettavisens livesystem fra 17.45 lørdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag