Gå til sidens hovedinnhold

Skrekktall for United

0-0 i Barcelona var ikke nødvendigvis så bra for Manchester United.

For selv om engelskmennene er favoritter hos de fleste etter den målløse kampen i Spania, så viser klubbens nylige historie at et slikt resultat som oftest ender med at de blir slått ut av Europa i returkampen.

Trygg Ferguson
I 1998 spilte United 0-0 borte mot Monaco i kvartfinalen i Mesterligaen, men David Trezeguet scoret tidlig i returkampen. Til slutt ble det 1-1, og United var ute etter bortemålsregelen.

To år senere hendte det igjen. Manchester United, med keeper Mark Bosnich, fikk med seg sterke 0-0 borte mot Real Madrid. I returkampen scoret imidlertid Roy Keane tidlig i eget nett. Så puttet Raul to ganger. Det endte 3-2 til Real Madrid, og United var ute.

Seks av de sju gangene United ikke har scoret på bortebane, har det endt med exit.

Sir Alex Ferguson er imidlertid ikke enig med de som tror laget hans er over toppen denne sesongen.

- Det er jeg ikke bekymret for. Jeg synes egentlig at vi skulle vært seriemestere allerede. Jeg mener at avgjørelser, viktige avgjørelser, har gått mot oss, sa han på mandagens pressekonferanse.

Katastrofe...
- Men nå sitter vi jo en gang her likevel. Da betyr ikke tidligere avgjørelser noe. Da vi begynte serien i august, så var det for å vinne serien. Vi sto foran 38 kamper, og de skal vi også spille. Hvis det betyr at vi må vinne de to siste for å ta gull, så får det være sånn. Det betyr ikke noe om vi har fått 50 straffeavgjørelser mot oss eller med oss, eller om vi har spilt fantastisk eller dårlig. Nå har vi en semifinale i Mesterligaen, en hjemmekamp mot West Ham og en bortekamp mot Wigan, sa Ferguson.

Så la han til.

- En katastrofe....

Og man trenger vel ikke påpeke at det aller siste ordet var sarkasme.

Følg Manchester United-Barcelona i vårt livesystem fra 20.45.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar