*Nettavisen* Sport.

Skrudde'n som Beckham

FLOTT MÅL: Sakari Mattila skrudde inn ledermålet på vakkert vis, men måtte se Lillestrøm komme tilbake å få med seg ett poeng borte mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Men drømmemålet holdt ikke mot Lillestrøm.

26.07.14 17:45

AALESUND - LILLESTRØM 1-1:

Et flott frisparkmål fra Sakari Mattila midtveis i andre omgang så lenge ut til å bli avgjørende for Aalesund hjemme mot Lillestrøm lørdag.

Like før slutt dukket imidlertid Palmi Palmason opp og sikret gjestene ett poeng med lagets første mål på nesten tre kamper.

- Det hadde vært tungt å dra herfra med ett poeng, slo LSKs Bjørn Helge Riise fast etter kampslutt.

- Dette var veldig, veldig tungt. Det hadde bygd på selvtilliten med tre poeng, og det ble veldig tungt med de to poengene som forsvinner, sa Aalesund-trener Jan Jönsson.

Trist omgang
Det var to reduserte lag som møttes på Color Line Stadion, og særlig et hjemmelag i poengnød var nødt til å bruke mange av sine reserver.

Første omgang på Sunnmøre var ikke mye å skryte av. Lagene skiftet på å ha initiativet, men kvaliteten på spillet var labert og ble preget av en mengde feilpasninger.

Likevel kom de seg til hver sin store målsjanse like før omgangen var over.

Først Lillestrøm ved Moryke Fofana, som fintet bort en passiv Daniel Arnefjord før han fikk skutt få meter fra mål. Sten Grytebust hentet derimot fram en meget god benparade, og hindret bortelaget i å ta ledelsen.

På overtid var Jo Nymo Matland noen små centimetere unna å sende hjemmelaget foran da han sendte inn et frispark fra venstre. Dessverre for Aalesund klarte ingen av lagkameratene å få stusset ballen på mål, og frisparket snek seg like utenfor.

Sen utlikning
Den andre omgangen forløp i stor grad som første, men etter 66 triste minutter skulle tilskuerne endelig få servert noe av skikkelig kvalitet.

Sakari Mattila fikk muligheten på et frispark rundt 20 meter fra mål. Finnens utførelse var nesten på David Beckham-nivå og ballen skrudde vakkert over muren og opp i krysset.

Drømmescoringen så lenge ut til å bli avgjørende, men to minutter før slutt fikk Lillestrøm endelig hull på byllen.

Fred Friday headet et innlegg tilbake foran mål. Der sto Palmi Palmason helt alene og fra kort hold fikk han en grei oppgave med å pirke inn utlikningen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag