*Nettavisen* Sport.

Skuffet over behandlingen av Riise

Foto: SCANPIX

Brede Hangeland og John Arne Riise er enige.

14.08.12 21:43

ULLEVÅL (Nettavisen): 28. juli ble Bjørn Helge Riise klar for Lillestrøm etter tre vanskelige år i engelsk fotball.

29-åringen klarte aldri å spille seg til noen plass på Fulham-laget og ble i stedet leid ut til både Portsmouth og Sheffield United. Låneoppholdene skulle heller ikke vise seg å bli noen stor suksess for lillebror Riise som nå er tilbake i Tippeligaen.

Tirsdag var landslaget samlet til pressetreff på Ullevaal Stadion i forbindelse med onsdagens privatlandskamp mot Hellas.

Til Nettavisen forteller landslagskaptein og nå trolig Fulham-kaptein, Brede Hangeland, at han ikke synes Bjørn Helge Riise fikk sjansen han fortjente i Fulham.

– Nei, han fikk litt lite sjanser. Han var alltid god på trening og sto alltid på. Han hadde kanskje fortjent flere kamper, men det er ikke jeg som tar ut laget, sier Hangeland til Nettavisen.

Får støtte av storebror Riise
Hangeland får støtte av lagkamerat John Arne Riise.

– Bjørn Helge fikk ikke muligheten under Martin Jol. Det var skuffende for Bjørn Helge og for min del. Men også for laget, for han trente godt og jobbet hardt. Dessverre gikk det ikke, sier Riise til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Nettavisen

Riise tror skader kan ha ødelagt for lillebroren.

– Jeg tror det var fordi han kom og var skadet under oppkjøringen til forrige sesong. Derfor ble det litt hakkede, og han kom seg aldri inn i rytmen, forklarer Riise.

Likevel ser Riise lyst på lillebror Bjørn Helges fremtid.

– Jeg vet at han er ganske glad for å være tilbake i Lillestrøm nå, forteller Riise.

Klar for tøff kamp
Onsdag får Norge besøk av Hellas på Ullevaal noe begge Fulham-spillerne ser fram til.

– Det blir et vanskelig lag å møte. De er gode på kontringer. Selv om mange kanskje ikke kjenner så godt til spillerne på Hellas, så er det et godt lag som kom til kvartfinalen i EM, sier Riise.

– De kom seg til en kvartfinale i EM. Det handler om å få resultater og det er imponerende. De er etter hva jeg hørte i dag nummer tolv på Fifa-rankingen. Så det er ingen tvil om at det er et godt lag med returnerte spillere som vet hva de holder på med. Vi forventer en tøff test, men spiller vi bra er det fult mulig å slå de, sier Hangeland.

Kampen starter onsdag klokken 20.00. Du kan følge den i vårt livesystem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.