Gå til sidens hovedinnhold

- Skuffet over Vålerenga

Erik «Panzer» Hagen (35) fikk en kjempemottakelse av Klanen. Men fikk det enklere enn ventet med å tette igjen forsvaret.

VÅLERENGA - HØNEFOSS 0-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): - Jeg var mer nervøs enn på lenge. Jeg visste at det ville bli spesielt etter å ha spilt her i mange år, og det var moro å få en sånn mottakelse av Vålerenga, sier Hagen til Nettavisen.

Klanen sang Panzer-sangen. Vålerenga tildelte ham en eske Smash-sjokolade. Alt var fryd og gammen – før kampen. For det Klanen og VIFs angrepsrekke hadde glemt er at Hagen fremdeles er en fantastisk forsvarsspiller. Han taklet Moa, Berre og Shelton, vant alle hodedueller og sto der ballen kom på hvert innlegg. Kort fortalt: Han stengte igjen forsvaret.

- Det var viktig å holde nullen. Vi gjorde en kjempeprestasjon i dag og spilte på oss selvtillit, sier Hagen.

Hønefoss har ennå ikke sluppet inn mål når ”Panzer” er på banen, ikke verst for Tippeligaens bunnlag med 21 baklengs på 10 kamper. I Hagens tredje kamp for sesongen holdt han helt til det 60. minutt før han måtte ut.

- Hele forsvarsrekka fungerer bedre og bedre. Men jeg tror kanskje jeg sprer trygghet ved å være der. Jeg husker selv da jeg var ung og spilte ved siden av Jørn Gruer, han hadde autoritet og ga trygghet til oss andre.

Skuffet over Enga

Mens han skrøt av eget lag, var Hagen langt mindre imponert over sine gamle lagkamerater.

- Jeg er skuffet over Vålerenga. De var det beste laget, men skapte jo nesten ingenting. Og etter hvert så følte jeg at vi hadde god kontroll, sier Hagen.

Da Hagen pådro seg gult kort for å kjefte på dommeren, sang Klanen: ”Ett kort til Panzer, ett kort til”. Og da han måtte bytte ut etter 60 minutter, var det trampeklapp fra både VIF-fansen og de tilreisende HBK-supporterne.

- Det er spesielt moro å komme her og prestere så bra. Hele laget gjorde en kjempeprestasjon. Vi irriterte unggutta på Vålerenga kampen gjennom, og de fikk aldri den selvtilliten de trenger.

Nå forventer Hagen at laget skal ta flere poeng utover.

- Det blir krig hver helg for oss. Men når vi kommer på hjemmebane skal vi spille annerledes enn i dag. I dag ble vi nødt til å tenke defensivt og gjøre jobben bakover.

Tok nesten «en Stabæk»

Etter 6-1 over Odd sist VIF spilte hjemme, var det store forventninger på Ullevaal stadion onsdag. En stund lignet kampen på oppgjøret Barcelona- Inter, der ett lag presset og ett lag forsvarte seg. Men et stykke ut i kampen begynte den også å ligne på Hønefoss’ sjokkseier (1-0) borte mot Stabæk 21. april.

- I dag hadde vi faktisk noen sjanser, det hadde vi egentlig ikke mot Stabæk, sier Hagen.

For kvarteret før slutt, da VIF presset og presset, holdt Hønefoss på å gjøre det helt store. Igjen. Gjestene kom på to store overganger, på den første skjøt Bangura utenfor, på den andre skjøt Angan like over med en frekk lobb helt fra midtbanen – en ball som VIF-keeper Hirschfeld ikke hadde kontroll på.

- Jeg er utrolig imponert over laget i dag, sier Hønefoss’ stand-in-trener Tom ”Bukken” Guldbrandsen. – De viser en fantastisk moral og fighterevne. For en gjeng!

Vil ha «Bukken» videre
Nå håper både ”Panzer” og Hønefoss-kaptein Frode Lafton at Guldbrandsen får dispensasjon fra fotballforbundet og kan fortsette som lagets trener – selv uten den nødvendige trenerautorisasjonen.

- Det hadde vært den beste løsningen. Tom gjør en kjempeinnsats og vet hva som kreves for å spile på dette nivået, sier Lafton til Nettavisen.

Lafton spilte for øvrig sin 100. Strake kamp for Hønefoss – og han har vært på banen i samtlige 9000 minutter – pluss tillegg.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle oppleve en sånn milepæl i Tippeligaen, sier Lafton.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg