RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Toppfotballsjef Nils Johan Semb er skuffet over at stjernen Ada Hegerberg gir seg på landslaget bare 22 år gammel.
Toppfotballsjef Nils Johan Semb er skuffet over at stjernen Ada Hegerberg gir seg på landslaget bare 22 år gammel. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Skuffet Semb: - Hadde sett for meg at Ada skulle gå i bresjen

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er både overrasket og skuffet over Hegerbergs avgjørelse.

– Jeg ble like overrasket som Martin (Sjögren). Jeg hadde sett for meg at Ada skulle gå i bresjen og dra laget videre inn i VM-kvalifiseringen. Naturligvis er jeg veldig skuffet, men det er bare å beklage, og så vår vi jobbe videre med spillerne som er motivert for å spille på landslaget.

Semb, Martin Sjögren og Pål Bjerketvedt møtte Hegerberg i Frankrike, men avviser at det ble forhandlet om hennes landslagsframtid.

– Vi hadde behov for å møte henne. Vi fikk melding om at hun ville gi seg på landslaget, og da ønsket vi å høre begrunnelsen i et møte "face to face", sa toppfotballsjef Semb på et pressemøte tirsdag.

Sammen med landslagssjefen og fotballforbundets generalsekretær var han i møte med Norges største fotballnavn, uten å få henne til å omgjøre sin beslutning.

– Vi hadde et godt, åpent møte der hun la fram sine synspunkter, sa Semb og avviste at hun hadde stilt noen krav.

– Ny tilbakemelding

I pressemeldingen der hun begrunner sin "pause" fra landslaget kom Hegerberg med kritikk av måten landslaget er ledet over tid, der hun etterlyste forbedringer både i planleggingsfasen, gjennomføringsfasen og oppfølgingen.

– Det var overraskende, for det er en ny tilbakemelding. Hun viser også til en periode hvor det var gode resultater, sa Semb og pekte blant annet på at Hegerberg spilte EM-finale med Norge som 18-åring.

– All toppfotball er en kontinuerlig evalueringsprosess. Hver trening, hver kamp, treningsperioder og spesielt mesterskap. Det skal være skikkelig stor takhøyde for å melde tilbake om hva som må forbedres, men da er det viktig at tilbakemeldingene er så konkrete som mulig, sa Semb.

Norge innleder VM-kvalifiseringen med kamp mot Nord-Irland i Fredrikstad 15. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere