*Nettavisen* Sport.

Skulle steine Smiths hus

Pøbler bommet da de angrep det de trodde var Manchester United-klare Alan Smiths hus. Nå har stjernespissen fått livvakt.

29.05.04 11:04

23-åringens overgang er av flere i England omtalt som den mest kontroversielle overgangen noensinne, og flere av begge lags supportere skal være misfornøyde.

Tidligere denne uka gikk pøbler til angrep på et hus de trodde tilhørte Smith. De kastet en haug med mursteiner på huset.

Heldigvis for Smith hadde de imidlertid tatt feil av husene. Smith ble født i området, men eier et av de andre husene. For å unngå liknende situasjoner har han uansett leid seg en livvakt - Leeds´ tidligere sikkerhetssjef - Kevin Fellowes. Fellowes får snaut én million kroner i lønn for jobben.

Bekymret
Andy Eaton, den uskyldige mannen som eide ti-millioners huset som ble angrepet ved Rothwell i Leeds, er mer bekymret.

- Jeg frykter for sikkerheten til familien min, sier han ifølge The Sun.

Vel vitende om at alle kanskje fortsatt ikke vet at det er han og ikke Smith som bor i huset.

Fansen tror Smith bor på eiendommen ettersom Eaton har to klubbemblem på portene sine. Flere ganger tidligere har Leeds-fans møtt opp for å få Smiths autograf. Da han arrangerte en grillfest én gang, opplevde han også at flere mennesker forsøkte å ta bilder fra områder hvor man kunne se innover eiendommen.

Smith forlot Leeds fordi klubben rykket ned fra Premier League, og ble tidligere denne uka kjøpt av Manchester United for snaut 90 millioner kroner.

- La ham være i fred
- Alan fortjener ikke dette. Han har gitt alt for Leeds, og må få gjøre det som er best for ham etter at Leeds rykket ned. Ingen kan være skuffet. Han gjorde jo alt han kunne for å overleve med Leeds i Premier League, sier Rio Ferdinand til Manchester Evening News.

Ferdinand gikk i sin tid også fra Leeds til Manchester United.

- Jeg er sikker på Leeds-fansen hadde gjort akkurat det samme hvis de hadde hatt sjansen. Det er lett for dem å si nei nå - de vil jo uansett aldri få sjansen - men hvis de kunne få den, tror jeg også de ville tenkt på hva som er best for seg selv slik situasjonen ble, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.