RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skullerud fikk sparken i Molde


SPARKET: Tidligere Molde-trener Tor Ole Skullerud.
SPARKET: Tidligere Molde-trener Tor Ole Skullerud. Foto: Aleksandar Djorovic (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det bekrefter Molde torsdag.

Tor Ole Skullerud er ferdig som hovedtrener i Molde, det opplyser Molde på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

- Hovedtrener Tor Ole Skullerud og assistenttrener Bård Wiggen er løst fra kontrakten med umiddelbar virking, heter det i en pressemelding.

Skullerud skulle opprinnelig sluttet etter sesongen. Beslutningen om å sparke Skullerud ble tatt torsdag, opplyser Molde.

- Tor Ole Skullerud gjorde en meget god jobb med seriemesterskap og Norgesmesterskap i 2014. Molde Fotballklubb har en klar målsetting om å kjempe om seriemesterskapet, sier styreleder Øystein Neerland

- Manglende sportslige resultater så langt i denne sesongen er årsaken til at Molde Fotballklubb nå ønsker et nytt trenerregime. Vi takker Tor Ole og Bård for deres innsats for klubben og ønsker de lykke til med nye oppdrag, sier Neerland videre om trenerteamet.

- Jobber med erstatter
Pressemeldingen ble sendt ut så sent som en time i forveien og det var kun administrerende direktør Tarje N. Jacobsen og styreleder Øystein Neerland som møtte pressen. Skullerud var ikke til stede.

Treneren vil først kommentere saken fredag.

Klubben opplyser videre at det nå jobbes både med en midlertidig trenerløsning og en langsiktig løsning. Molde sier de i lengre tid har jobbet med den langsiktige løsningen, men vil ikke kommentere navn.

Den midlertidige treneren skal være på plass alt fredag. NRK melder at det skal dreie seg om Daniel Berg Hestad og Erling Moe.

Molde har hatt en svak sesong i Tippeligaen så langt og ligger som nummer sju på tabellen etter 17 spilte kamper med 25 poeng.

De blå er hele 17 poeng bak Rosenborg på topp.

Tidligere denne uken røk også sjansene om spill i Champions League, da Molde røk ut i kvalifiseringen mot kroatiske Dinamo Zagreb.

Romsdalingene hadde et bra 1-1-resultat fra første kamp, men i en svært dramatisk affære på Aker stadion endte det til slutt med 3-3.

Kroatene gikk videre på bortemål. Molde misset blant annet på to straffespark i kampen og snudde 0-3 til 3-3 i en underholdene kamp.

Molde kan fortsatt nå Europa League denne sesongen,

To gull
Tor Ole Skullerud tok over som Molde-trener før 2014-sesongen og ledet klubben til både ligagull og cupgull i sin første sesongen i klubben.

Dette var Moldes tredje seriegull på fire sesonger.

Tidligere i år ble det imidlertid kjent at Skullerud kom til å gi seg i jobben etter 2015-sesongen, en sesong som har åpnet tyngre for Molde.

Grunnen til dette skal ifølge TV 2 være at det har vært misnøye med treneren i spillergruppen og at familien ikke har trivdes i rosenes by.

Skullerud ønsker å flytte hjem til Bærum.

Før han tok hovedtrenerjobben i Molde, hadde Skullerud også suksess som trener for Norges U21-landslag. Han ledet laget til bronse under U21-EM i 2013 og fikk i ettertid mye skryt av flere av spillerne.

Han har tidligere jobbet i Ullern, Bærum og Vålerenga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere