*Nettavisen* Sport.

Skylder på treneren

Foto: AP/Scanpix

Andrea Pirlo vet hvordan han ville spilt mot Nederland.

10.06.08 08:30

NEDERLAND-ITALIA 3-0: Etter det grusomme 0-3 tapet mot hollenderne mandag kveld, krevde de italienske journalistene svar fra spillerne. For hvordan er det egentlig mulig å bli utspilt i EM-debuten?

- Vi fikk i hvert fall en dårlig start. Det var ikke vår intensjon å spille slik, men vi hadde rett og slett ikke dagen. Det er to kamper til nå. Vi må spille mye bedre og vinne, svarte Andrea Pirlo ifølge nettstedet goal.com.

Leksjon i offside
Det er lett å være enig i ballartistens analyse. Først ga Ruud van Nistelrooy en oppvisning i hvordan man kan tolke offsidereglementet, før Wesley Sneijder avsluttet et angrep Vincent van Gogh hadde vært stolt av å ha ført penselen til.

Med 0-2 til pause måtte de himmelblå jage redusering. Den kom aldri, i stedet ordnet lille, store Giovanni van Bronckhorst total ydmykelse og 0-3.

Attpåtil på en kontring etter at nevnte Pirlo nok en gang ble fornektet av en brutalt god Edwin van der Sar mellom stengene.

Savnet De Rossi
Kanskje ikke så rart at den italienske midtbanestjernen ikke maktet å ta tapet med fatning.

- Dersom De Rossi hadde spilt, så ville jeg ha vært lengre opp i banen. Men det er 23 spillere i troppen og treneren (Roberto Donadoni) tar avgjørelsene, sier Pirlo - halvt demonstrativt, og halvt diplomatisk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Han mener også at de taktiske grepene som faktisk ble gjort, kom altfor sent.

- Vi forsøkte å få dem på defensiven, men i den første omgangen doblet de hele tiden på vingene og blokkerte oss. Med (Fabio) Grosso og (Gianluca) Zambrotta kom vi oss oftere ned til dødlinjen. Vi burde sannsynligvis ha spilt slik tidligere, på bakgrunn av hvordan kampen ble, men det er lett å si det i ettertid.

Kontret i senk
I ettertid er det også lett å si at italienerne nå får det svare strev med å ta seg videre fra turneringens tøffeste gruppe.

Med poengdeling mellom sterke nasjoner som Frankrike og Romania, får ikke Donadonis menn noen gratis i kampen om videre avansement i gruppa.

- Det er to kamper igjen og vi kan reise oss etter dette, sier Zambrotta ifølge nettsiden.

Han stilte seg også lojalt bak trenerens taktiske disposisjoner etter den oransje massakren.

- Når du taper er det gjort av hele laget sammen. Det er verken forsvaret, midtbanen eller angrepet sin skyld. Vi skal snakke om dette sammen med treneren, men det at vi slipper inn to mål etter kontringer er noe vi ikke kan la skje, sier han.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.