*Nettavisen* Sport.

Slakter Lescotts oppførsel

Foto: AFP/Scanpix

Nå erkjenner David Moyes at Joleon Lescott er tapt for Everton.

Det har vært rimelig overraskende for de fleste at en av de mest omtalte overgangssagaene denne sommeren skulle handle om en forsvarsspiller i Everton.

Men Manchester Citys jakt på Joleon Lescott har vedvart hele sommeren, uten at det har sett ut til at det skulle gå mot en løsning.

- En god spiller
Det var imidlertid før Everton gikk på en smell på hjemmebane i serieåpningen mot Arsenal med et 6-1-tap.

- Joleon sa til meg på fredagen at han ikke ønsket å spille mot Arsenal. Men jeg hadde ingen alternativ og valgt å benytte han fra start likevel. Det slo tilbake på meg, og dermed har jeg tatt avgjørelsen, forteller Everton-manager David Moyes, ifølge Sky Sports.

- Jeg ville foretrukket å beholde spilleren. Han er en god spiller og kan spille to posisjoner, sier Moyes.

Men til syvende og sist ble det Lescotts oppførsel og innvirkning på spillergruppa som ble avgjørende.

- Jeg er skuffet, og har sagt mitt. Skulle jeg si noe mer ville det bare vært å repetere det jeg har sagt. Man kunne se effekten oppstyret har hatt på laget, det har spilt en stor rolle i kulissene, erkjenner Moyes.

- Dårlig holdning
Og nå er det altså over. Lescott ble vraket fra troppen til Europa League-kvaliken og er også vraket fra troppen til dagens bortekamp mot Burnley, og dermed innrømmer Moyes at kampen om å beholde forsvarsspilleren er tapt.

- Det har vært vanskelig, fordi holdningen til Joleon har vært så dårlig. Vi skulle helst brukt han i laget, men når en spiller oppfører seg på den måten, hadde vi ikke noe annet valg enn å holde han vekk, sier Moyes.

Dermed ser det ut til at Lescott havner i Manchester City til slutt likevel og føyer seg inn i rekken av spillere som makter å presse fram overganger.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.