RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slakter Norge

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Lykke til, Norge, sier Islands største stjerne hoderystende.

ISLAND – NORGE 1-1:

REYKJAVIK (Nettavisen): ”There is hope in a hangin´snor", sto det på plakaten en norsk supporter hadde med seg til Island.

Etter 90 vonde minutter var det imidlertid ikke lenger liv i Nils Arne Eggens berømte sitat.

Norges VM-sjanser er ute.

Jo da, vi kan slå Makedonia hjemme onsdag, og taper Skottland samtidig hjemme for Nederland i sin kamp, så tar vi 2.-plassen i gruppa. Men det hjelper ikke. Vi blir i så fall den dårligste toeren. Den toeren som ikke får spille playoff i november.

Men det er kanskje greit nok. Fortjener lag som ikke klarer å slå Makedonia eller Island VM-plass?

– Sånn vi har spilt i denne kvalifiseringen så har vi ikke fortjent det, sier Brede Hangeland til Nettavisen.

Nyhet: Lever Langoddsen, Tipping og Lotto på mobilen!

Island klart best
Det er sanne ord. For Island var bedre enn Norge lørdag. John Arne Riise ga riktignok Norge ledelsen på et tidlig frispark, men etter hvert rundspilte islendingene til tider Egil Drillo Olsens utvalgte. Nettavisens sjansestatistikk viste 8–4 til Island.

Et Island som ikke akkurat preger verdensfotballen. Lagets eneste seier i 2009 er mot Liechtenstein. Et Island som faktisk tapte hjemme for Færøyene så sent som i mars.

Sjelden har vel Norsk Toppfotballs målsetting om å få Norge inn blant Europas åtte beste lag, vært lenger unna.

– Lykke til, Norge, sier Eidur Gudjohnsen nærmest hoderystende til Nettavisen.

Ansiktsuttrykket skjuler ikke Monaco-stjernens mistro til den målsettingen, og han legger heller ikke skjul på sin skuffelse over hvordan Norge fremstår som lag.

– Norge har noen veldig gode spillere, og noen gode individualister. Men grunnet måten de spiller på, så ser man jo ikke de kvalitetene. Se på John Carew. Han er stor, sterk og god for alle lag. Men Norge kunne jo egentlig kun spilt med Hangeland og Carew. De spiller jo bare ballen langt opp til ham, sier Gudjohnsen.

– Det er bare min mening om hvordan fotball skal spilles, legger han til.

– Underpresterer ikke
Egil Drillo Olsen var en svært skuffet mann etter kampen, men hadde ingen god forklaring på hvorfor laget hans måtte ha flaks for å få med seg poeng fra Reykjavik. Han irriterte seg over mangelen på defensiv struktur i midtbaneleddet før pause, og at så mange spillere underpresterte da det gjaldt som mest.

Likevel er han ikke enig i at Norge underpresterer som lag.

– Hvis vi ser på hvor vi ligger på Fifa-rankingen, så har vi ikke underprestert. Da presterer vi omtrent som forventet, sier han.

– Men jeg synes det mange tegn som tyder på at vi bør kunne tro at vi kan klatre mye på den rankingen, sier han.

Spørsmålet er hvor han finner den optimismen. Norge har vunnet én kamp i VM-kvalifiseringen, og onsdag kveld ble også U21-landslaget utspilt i sin kamp hjemme mot Kroatia.

– Topp 20 bør vi likevel kunne håpe på. I alle fall på sikt, sier Drillo.

Da må imidlertid spillerne prestere bedre enn de gjorde lørdag. Magne Hoset og Christian Grindheim tapte midtbanen fullstendig før pause, og det var nærmest utrolig at det kun ble én baklengs for Jon Knudsen. Etter pause bedre det seg noe, men likevel var det islendingene som var nærmest seieren. I siste minutt hadde Norge sjansen til å stjele seieren, men avslutningen ble reddet på streken.

Men mer fortjente heller ikke Norge på en dag da nesten alle spillerne underpresterte.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere