Slakter United: - Det er bånn i bøtta

MÅLLØS: Wayne Rooney og Manchester United spilte 0-0 borte.

MÅLLØS: Wayne Rooney og Manchester United spilte 0-0 borte. Foto: Steve Paston (Pa Photos / NTB scanpix)

Louis van Gaals menn imponerte ingen.

31.10.15 18:54

CRYSTAL PALACE - MANCHESTER UNITED 0-0:

Manchester United røk for Middlesbrough i ligacupen i midtuken. I etterkant har Louis van Gaal måtte tåle kritikk for sin taktikk.

United-legenden Paul Scholes gikk tidligere i uken knallhardt ut mot nederlenderen og sa han aldri kunne spilt for et slikt lag.

Van Gaal likte kritikken dårlig og tok til motmæle på en pressekonferanse fredag. Lørdag var nok planen å ytterligere motbevise kritikerne.

LES OGSÅ: Mourinho ydmyket av Liverpool

- Bånn i bøtta
Slik gikk det imidlertid ikke helt. United og Crystal Palace spilte nemlig uavgjort 0-0 i London og dermed må nok Uniteds manager belage seg på at det kan komme mer kritikk mot spillestilen i dagene som kommer.

I TV 2-studio var de ikke nådig med United etter kampslutt.

- Det å spille kjedelig fotball er en unnskyldning om du ta tre poeng, eller byr på litt scoringer eller moro. Spillere og trenere på United skal begeistre, de skal ikke levere akkurat det som skal til minus, sånn som i dag, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller i studiosendingen.

- Spillerne og trenerne i United skuffer både seg selv, supporterne og oss som skal analysere dette. Det er bånn i bøtta underholdning, sier han.

Ekspertkollega Petter Myhre er enig.

- Det er alt for dårlig. Samtidig er jeg ikke overrasket lenger. De har sett ut sånn i flere kamper nå. De er veldig forsiktig framover. I dag burde de faktisk tapt. Palace hadde flere gode sjanser, sier Myhre.

God De Gea
Det var vertene som fikk den første store sjansen. Scott Dann brystet ballen ned til Yannick Bolasie. Den kvikke kantspilleren knallet til fra kort hold, men David De Gea fikk fingrene på ballen og vippet den i tverrliggeren. Returen fikk Uniteds forsvar omsider klarert til corner.

Uniteds første store sjanse kom etter 32 minutter da Anthony Martial spilte fram mot Wayne Rooney. Spissen kom alene med keeper Wayne Hennessey, men det var sisteskansen som dro det lengste strået.

På overtid i første omgang fikk gjesten en enda større sjanse. Martial dro seg inn i banen so slo ut til Ander Herrera. Spanjolen fikk avslutte upresset, men skled i det han skulle skyte og vertene slapp med skrekken.

Dermed sto det målløst etter 45 minutter.

Ropte på straffe
Andre omgang ble heller ikke noe fyrverkeri, men de siste 20 minuttene skjedde det i hvert fall litt i begge ender av Selhurst Park-matta.

72 minutter var spilt da Martin Kelly slo inn mot Yohan Cabaye. Franskmannen klinket til fra kort hold, men like utenfor.

Rett etter følte United seg snytt for straffe. Herrera gikk i bakken etter en duell med Damien Delaney, men dommeren vinket spillet videre.

I det 77. minutt var vertene på farten igjen. Dwight Gayle testet skuddfoten fra rundt 14 meters hold, men De Gea reddet fint.

Nærmere scoring kom ingen av de to lagene og det ebbet ut med 0-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.