Slakter United: - Jeg får lyst til å gråte

FÅR KJEFT: Manchester United-manager Louis van Gaal.

FÅR KJEFT: Manchester United-manager Louis van Gaal. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)

Nederland-legende går i strupen på Louis van Gaal.

01.12.15 07:18

Selv om Manchester United har levert en del gode resultater denne sesongen, er ikke alle fornøyd med måten det har skjedd på.

Louis van Gaals mannskap har framstått kyniske og tidvis lite underholdene og mange har kritisert van Gaals spillestil.

Det til tross for at de røde kjemper i toppen av Premier League.

Paul Scholes har flere ganger tatt til orde for det han omtaler som fantasiløst angrepsspill og nå får han støtte av den nederlandske legenden Willem van Hanegem, ifølge The Mirror tirsdag.

- Gråter
Mannen, som kanskje er best husket for sin innsats under VM i 1974, mener van Gaal suger underholdningen ut av fotball med taktikken sin og at landsmannen ikke vet hvordan man får det beste ut av kreative spillere.

- PSV fikk med seg et greit resultat fra møtet med Manchester United, men ikke mer enn det. Jeg så United i aksjon mot Leicester, også, og det fikk meg til å gråte. Van Gaal har brukt 300 millioner pund på nye spillere og sitter igjen med en gjeng «kakebakere», sier van Hanegem.

- Mange mener at van Gaal er en god trener så lenge han vinner kamper. Bare se hvordan det var da han ledet Nederland i VM. Måten han vinner på betyr kanskje ikke noe, så lenge de plukker poeng? Vel, jeg er uenig i det. Jeg elsker fotball og van Gaal ødelegger underholdningen, sier han.

Van Hanegem trekker videre fram måten van Gaal behandlet storstjernen Angel Di Maria under hans tid i Old Trafford-klubben.

- Det slår meg at van Gaal ikke har kreative spillere i stallen. Di Maria var en slik spiller, men han ble dårlig likt av manageren under tiden i United.

- Noen spillere er på sitt beste når de spiller på instinkt og det er noe som ikke bør begrenses av treneren. Di Maria er helt utrolig for PSG nå.

Legende
71 år gamle Wim van Hanegem fikk totalt 52 landskamper for Nederland og scoret fem mål. Han spilte VM-finale for Nederland i 1974.

På klubbnivå vant han den nederlandske toppdivisjonen tre ganger, den gamle serievinnercupen én gang og UEFA-cupen én gang.

Han spilte hovedsakelig for Feyenoord i løpet av karrieren.

Van Hanegem har senere vært hovedtrener i en rekke klubber, som Feyenoord, AZ, Sparta Rotterdam og FC Utrecht.

Han pensjonerte seg i 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.