*Nettavisen* Sport.

Slapp av, Moyes - du har Van Persie

Foto: Michael Steele (2013 Getty Images)

Manchester United viste klasse i serieåpningen.

17.08.13 20:53

SWANSEA - MANCHESTER UNITED 1-4:

Han virket rolig da han entret gresset på Liberty Stadium i Wales, David Moyes, men det var nok trolig en spent skotte som for første gang ledet Manchester United fra sidelinjen i en Premier League-kamp.

Men Robin van Persie og Danny Welbeck viste skotten at han hadde lite å være nervøs over i Wales lørdag kveld. Nederlenderen og Welbeck sto for to mål hver da de røde djevlene til slutt vant 4-1.

- Vi er veldig fornøyd. Det å spille borte mot Swansea er vanskelig. Jeg elsker måten de spiller på, men det er vanskelig å spille mot, sier Van Persie til BBC etter kampen.

- Swansea var bedre enn oss i de første 20 minuttene, men målet endret kampen. Det er et av de beste målene jeg har scoret med høyrefoten, men det fjerde målet fra Danny Welbeck var utrolig, skryter nederlenderen.

Manager David Moyes var selvfølgelig også strålende fornøyd etter kampen.

- Dette er et vanskelig sted å spille og vi vant til slutt. I dag var min første kamp med Manchester United. Jeg var spent, men dette er bare jobb for meg. Det er det samme jeg har gjortde siste ti årene i Everton, sier Moyes til BBC etter kampen.

Swansea åpnet best
Moyes ble kanskje ikke mer rolig da han så Swansea åpne best på hjemmebane lørdag kveld. Michael Laudrups menn styrte mye av spillet i starten av kampen og etter 20 minutter var Wayne Routledge nære scoring da han avsluttet fra cirka 10 meter, men David de Gea fikk en hånd på ballen.

I stedet våknet gjestene fra Manchester mer utover omgangen og hvem andre enn Robin van Persie sendte United i ledelsen etter 34 minutter.

Nederlenderen gjorde ingen feil da ballen spratt foran ham inne i boksen. Van Persie vartet opp med et strålende saksespark og sesongens første Premier League-mål var et faktum for nederlenderen.

Allerede minuttet senere virket mye å være avgjort da gjestene doblet ledelsen. Antonio Valencia tok med seg ballen på høyrekanten før han sendte den videre til Danny Welbeck foran mål. Welbeck gjorde ingen feil og scoret Uniteds andre for kvelden. Til stor jubel fra Manchester United-benken.

Stort mer skjedde ikke i førsteomgang og dermed kunne Moyes og hans spillere gå selvsikre til pause med 2-0-ledelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Michael Steele

Bony scoret i debuten
United virket å ha god kontroll etter hvilen, til tross for at Swansea kom til et par farligheter utover omgangen. Innbytter og debutant Wilfried Bony skapte blant annet en sjanse da han headet ned mot Michu foran mål etter 54 minutter. Men dessverre for hjemmelaget klarte ikke Michu å få avsluttet på mål.

Etter 71 minutter forsøkte Angel Rangel seg med et volleyskudd for hjemmelaget, men heller ikke hans forsøk ville i mål.

Minuttet senere scoret i stedet Van Persie sitt andre mål for kvelden da han driblet seg fram foran mål og avsluttet oppe i hjørnet bak landsmannen Michel Vorm.

Debutant Wilfried Bony fikk seg et trøstemål like før slutt, men seieren var aldri truet. Ett minutt på overtid pyntet Welbeck på resultatet da han lobbet ballen elegant over Vorm.

Dermed så vant David Moyes hele 4-1 i sin første Premier League-kamp som United-manager, takket være blant andre Robin van Persie og Danny Welbeck.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag