*Nettavisen* Sport.

Slår ned på rasismen

Den spanske regjeringen har nå lagt fram et forslag som i framtiden skal begrense rasismen i spansk fotball.

19.03.06 20:01

Forslagets mål er å bekjempe rasismen gjennom høyere bøter både for klubber og enkeltpersoner, poengtrekk og i verste fall direkte nedrykk.

- Jeg håper vi aldri får se noen av disse sanksjonene bli iverksatt, men de vil i det minste fungere som en overhengende fare for enhver som skulle falle for fristelsen å opptre rasisitisk, sier den spanske sportsministeren Jaime Lissavetzky til AS.

Forhåpentlig vil forslaget bli vedtatt innen seks måned. Og dersom forslaget blir vedtatt kan enkeltpersoner bli straffet med bøter opptil 650 000 euro (5 336 045 kroner), og utestengelse fra alle idrettsarrangementer i landet på livstid.

Klubber kan maksimalt bli straffet med bøter på 90 000 euro (738 837 kroner).

Rasisme i spansk fotball er blitt et hett politisk tema, etter at kamerunske Samuel Eto'o ønsket å forlate banen i en seriekamp, hvor han ble utsatt for rasistiske sjikaner.

Motstanderlaget Real Zaragoza ble den gang straffet med en bot på 9 000 euro (73 883 kroner).

Både Atletico Madrid, Malaga og Getafe har i løpet av de to siste årene fått bøter etter at deres supportere har hetset gjestende spillere. Nå kan altså den slags opptrenden få langt mer alvorlige følger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.