Gå til sidens hovedinnhold

Slår ring om Terry

- Dette er en tung tid for oss, sier Chelsea-manager Avram Grant.

MANCHESTER UNITED-CHELSEA 1-1 (7-6 etter straffer):

Det ble en forferdelig avslutning på en fantastisk finale for Chelsea og lagets supportere onsdag kveld. Alt John Terry trengte å gjøre, var å score på den femte straffen - så ville de helblå være mestere.

Men Terry skled - og ballen strøk på utsiden av stolpen.

Og noen spark på ballen senere var det United som kunne juble, takket være sikre straffer fra Anderson og Ryan Giggs, samt en mesterlig redning av Edwin van der Sar på Nicolas Anelkas skudd.

Etterpå var det en tårevåt John Terry som ruslet rundt ute på den regntunge gressmatten i Moskva - fullstendig sønderknust. Han hentet medaljen sin, men fortsatte å gråte. Etterpå vanket det trøst fra alle.

Mister Chelsea
- Hva kan jeg si? Vi dominerte kampen, vi traff treverket to ganger, og så tapte vi på straffer. John Terry er den viktigste grunnen til at vi i det hele tatt kom hit. Dette er en tung tid for oss. Men laget spilte godt, og jeg er veldig stolt, sa Grant til SkySports.

- John Terry har vært stor hele sesongen, han var stor i semifinalen og i denne kampen. Han er årsaken til at de ikke skapte så mange sjanser. Jeg synes synd på ham og på laget.

Grant, som fremdeles går en usikker fremtid i møte på Stamford Bridge, lovte Blues-fansen at Chelsea vil slå tilbake.

- Det er ikke siste gang dere vil se Chelsea i finalen, sa han.

Frank Lampard mente Chelsea hadde utur onsdag kveld.

- Etter at vi våknet opp og begynte å spille fotball etter en halvtime, var vi det beste laget. Det gjør veldig vondt nå, men sånn er fotball, oppsummerte han overfor SkySports.

Han ville også trøste Terry.

- John er Mr Chelsea. Han ville dette mer enn noen, og ikke mange midtstoppere hadde tatt en så viktig straffe. John gjorde det han gjorde, og han kommer til å komme tilbake, sa Lampard.

62

- En fantastisk triumf
For Sir Alex Fergusons del ble kvelden en tilsvarende opptur.

- Da vi bommet på straffen fra Ronaldo, trodde jeg vi var i trøbbel, men jeg synes vi fortjente å vinne. Vi hadde de beste sjansene. I andre omgang hadde de mer kontroll, men jeg synes det var fortjent – en fantastisk triumf, jublet en dyvåt skotte ute på gressmatten.

Uniteds helt i målet, Edwin van der Sar, fikk hevn for finaletapet med Ajax i 1996, da Juventus vant på straffer.

- For 12 år siden tapte vi på straffer, og nå har vi vunnet. Det er utrolig. Vi fortjente det. Det er fantastisk, jublet han overfor ITV1.

Rio Ferdinand innrømmet etterpå at han trodde alt håp var ute.

- Jeg trodde John Terry kom til å score. Han er vanligvis veldig god til å ta straffer, men han skled. Dessverre må ett lag tape, og i kveld ble det dem, sa Uniteds kaptein.

Det var en spesiell dag for Ryan Giggs, som ikke bare brøt Sir Bobby Charltons rekord for antall kamper i United-trøyen, men Giggs scoret også i straffesparkkonkurransen og kunne juble for seier etterpå.

- Jeg koser meg enda litt mer med denne, sa Giggs – og tenkte på Uniteds triumf i 1999 – som Giggs også var med på å hente.

- Vi fortjente det. Vi har vært det beste laget. Vi dominerte i første omgang. I andre omgang hadde de sine sjanser, men vi holdt nervene under kontroll.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin