*Nettavisen* Sport.

Slik ble han toppspiss igjen

Foto: Morten Holm/Scanpix

Eirik Markegård har funnet veien tilbake til nettmaskene. Nå venter en retur til Tippeligaen.

13.11.10 11:43

ØSTFOLDHALLEN (Nettavisen): Eirik Markegård var et stortalent i både fotball og alpint, og kunne hevdet seg i toppen i begge idrettsgrenene. Men allerede som 16-åring var valget klart, og kursen gikk fra Hemsedals skibakker til Bekkestua og Stabæks gressmatter.

Det ble ingen umiddelbar suksess. Kun seks mål på sine 42 kamper, fordelt på fem sesonger var beholdningen, og i 2008 ble Sandefjord neste stoppested. Suksessen uteble også der, men da han i fjor spilte i Tønsberg begynte ballen endelig å finne veien dit den var ment.

Cupscoringsgarantist
Slik har det fortsatt i Follo. 15 mål på sine 28 seriekamper, og en enda bedre statistikk i cupen. Riktignok sto han over førsterundekampen mot nabo Kolbotn, etter det har han scoret i hver eneste runde – seks mål på fem kamper, det siste mot Rosenborg i slutten av september.

Suksessen skyldes en enkel oppskrift, skal vi tro Follo-stjernen.

- Tillit og regelmessig spill.

- Det gikk litt opp og ned i Stabæk, men nå som jeg er blitt eldre og fått mer spilletid, har også selvtilliten kommet. Jeg har stabile forhold rundt meg, og har blitt trygg i rollen min, sier 26-åringen til Nettavisen.

Jages av Tippeliga-klubber
Med suksessen kommer også beilerne. Markegård-interessen er igjen på oppadgående, og etter hva Nettavisen erfarer har flere Follo-spissens navn på blokka. Gamleklubben Stabæk og Tippeliga-jaktende Fredrikstad skal begge ha diskutert Markegård, i tillegg er det også andre Tippeliga-klubber som vurderer måltyven.

Selv forholder Markegård seg rolig – om enn bare noen dager til.

- Det er en del klubber som er interesserte, uten at jeg vil ut med noen navn. Egentlig så tenker jeg ikke på dette nå, nå er det kun cupfinalen som gjelder, sier krølltoppen.

- Først ut i neste uke skal jeg begynne å tenke på neste sesong, men selvsagt ønsker jeg å spille på høyest mulig nivå – ambisjonene er fortsatt der.

- God nok for Tippeligaen
Selv mener Hemsedals-gutten at cupfinalen ikke vil være avgjørende for hans egen fotballframtid, og han er trygg på at han fortsatt holder Tippeliga-nivå.

- Nei, jeg har prestert bra nok år, også i de kampene vi har møtt lag fra Tippeligaen.

- Ut fra de kampene mener jeg at jeg er god nok for Tippeligaen, sier Markegård til Nettavisen.

Søndag klokken 13.15 får du se om han kan gjøre det igjen, da Adeccoliga-laget Follo møter Tippeliga-laget Strømsgodset i cupfinalen. Kampen følge du direkte her i Norges kjappeste livesystem.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.