*Nettavisen* Sport.

Slik blir den nordiske ligaen

Olav Boksasp Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Den nordiske ligaen starter opp neste vinter. Trolig åpner ballet 7.-8. desember. - Datoene er ikke helt klare, men vi ønsker to runder før jul, sier Olav Boksasp til TV 2 Nettavisen. Les hvordan ligaen blir.

16.02.04 18:30

De fire beste klubbene i Danmark, Sverige og Norge skal neste høst møtes i den første utgaven av Royal League. De 12 lagene får én million kroner hver sammen med inngangsbilletten. Det blir dermed svært lukrativt å bli blant de fire beste i Tippeligaen den kommende sesongen.

- Det blir veldig moro, dette her. Jeg får mye henvendelser fra både klubber og spillere, forteller Olav Boksasp til TV 2 Nettavisen.

Boksasp leder Norsk Toppfotball, og har jobbet med utviklingen av en nordisk liga i flere måneder. Hele fotball-Norge er nysgjerrige på hvordan den nordiske ligaen blir seende ut.

- Det blir to gruppespill, med seks kamper per lag. De to beste fra hver gruppe går til neste gruppespill, der det blir to grupper på tre lag og de to beste lagene i hver gruppe møtes i finalen, forklarer Boksasp.

Hensikten med å ha de to beste lagene fra samme land i samme gruppe, er ifølge Brøndbydirektør Per Bjerregaard å skape mest mulig blest om ligaen i oppstartsfasen.

- Jeg ville gjerne sikre at vi fikk noen oppgjør hvor vi på forhånd var sikre på stor medieomtale og mange tilskuere - som for eksempel oppgjørene mellom Brøndby og FC København. Det vil gi oppmerksomhet om den nye ligaen, og det er derfor vi har mester og sølvvinner i samme gruppe, sier Bjerregaard til danske Politiken.

Det er foreløpig hemmelig hvilke TV-selskap som er involvert i ligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.