*Nettavisen* Sport.

Slik blir Eggens rolle i Rosenborg

MENTOR: Nils Arne Eggen skal trene RBK-trenerne. Foto: Sakis Mitrolidis (Afp / NTB scanpix)

Veteranen skal trene RBKs trenere.

Adresseavisen skriver onsdag i sin papirutgave at Nils Arne Eggen fortsetter i rollen som mentor for Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

Under et møte lille julaften ble det enighet om at Eggen skulle fortsette i den rollen han uformelt påtok seg overfor RBK-trenerne i høst.

Eggen vil trolig få en formell rolle i laget.

- Vi fant ut det som vi har snakket om hele tiden, at vi ønsket å fortsette samarbeidet. Vi har ikke skrevet under på noe formelt, men jeg tror han vil få en formell rolle rundt meg o Erik. Nils skal være vår trener. Treneren til trenerne. Vi skal lufte ideer med Nils, og diskutere fotball. Det er alltid greit å ha noen som gir tilbakemeldinger på hvordan vi ser ut, sier Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen onsdag.

Slik forklarer Eggen selv rollen.

- Min rolle skal være rådgovende og støttende. Og jeg kommer ikke til å ha verken ambisjon om, eller i atferd begynne, å dominere treningene på Lerkendal. Jeg skal ikke ha noen stor tidsmessig rolle i Rosenborg. Omtrent sånn som i høst. Det betyr å være på en trening eller to i uka, sier han.

Eggen, som tidligere har ledet Rosenborg med suksess i flere perioder, sier han også skal fortsette sitt treneregansjement med Orkla.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun tok over treneransvaret i Rosenborg sommeren 2014, da Per-Joar Hansen mistet jobben. De to fikk først jobben midlertidig, men i høst ble det klart at de fortsetter i rollen.

Rosenborg ble nummer to i Tippeligaen 2014.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.