*Nettavisen* Sport.

Slik blir Tour de France i 2016

Klatrerne vil antakelig dominere neste års Tour de France også, men det blir også muligheter for spurteksperter som Alexander Kristoff til å vise seg fram.

Klatrerne vil antakelig dominere neste års Tour de France også, men det blir også muligheter for spurteksperter som Alexander Kristoff til å vise seg fram. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Klatrerne vil antakelig dominere neste års Tour de France også, men det blir også muligheter for spurteksperter som Alexander Kristoff til å vise seg fram.

Sju av de totalt 21 etappene er spesialdesignet for sprinterne. Den første av dem kommer på den 1. etappen, der målgang er lagt til Utah Beach, en av fem strender som ble brukt under D-dagen og landgangen i Normandie i 1944 under 2. verdenskrig.

Den siste muligheten for spurterne kommer som vanlig under den siste etappen opp Champs-Élysées. Etappe tre og fire er også blant dem som er regnet som egnet for spurterne.

Roligere start

Mens rytterne i årets Tour de France måtte kjempe med brostein og sidevind i flere nervøse etapper i starten, er det lagt opp til en ikke full så dramatisk og utfordrende åpning dette året.

– Men åpningsuken vil helt klart være en uke for de sterke rytterne, sa konkurransedirektør Thierry Gouvenou da han onsdag presenterte de totalt 3519 kilometerne som rytterne skal igjennom neste sommer.

Det gjorde han sammen med Tour de France-direktør Christian Prudhomme.

Mye fjell

Det blir enda mer fjell for rytterne enn i 2015. Mens det var totalt 25 høykategoriserte stigninger i 2015, blir det 28 i totalt fire fjellmassiver i 2016. Etter at allrounderen Bradley Wiggins vant Touren i 2012, har klatrerne vært de dominerende i de siste årene.

– Tour de France er alltid for klatrerne, fastslo rittdirektør Prudhomme under presentasjonen i Paris onsdag.

Tre av etappene er sentrert rundt Mont Blanc, det høyeste fjellet i Vest-Europa.

Rittet i 2016 inneholder også to individuelle tempoetapper, den ene på 37 kilometer og den andre på 17 kilometer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.