Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir trolig Norges lag mot Portugal

Stefan Johansen får kapteinsrollen.

Celtics Stefan Johansen blir Norges lagkaptein i møtet med Portugal søndag.

Johansen er en av lederskikkelsene på A-landslaget. Han fungerer ofte som en kaptein uten kapteinsbind, og Skottland-proffen er aldri redd for å ta ansvar.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo bekreftet på fredagens pressekonferanse at Johansen blir kaptein i Per Ciljan Skjelbreds fravær.

Brødre i akjson

Sju spillere kan få sin debut mot Portugal, men spesielt framover i banen er det mye rutine.

Joshua King starter på topp foran Markus Henriksen. Midtbanen består ventelig av Johansen, Ruben Yttergård Jenssen (eller Ole Selnæs) og brødrene Valon og Veton Berisha på hver sin kant.

Kosovo-aktuelle Veton Berisha får sin debut.

I mål står trolig Ørjan Nyland, mens det i forsvarsrekka er flere muligheter for Høgmo.

Mot backdebut

Niklas Gunnarsson har spilt på høyrebacken under trening, men den ferske skotske cupmesteren dankes trolig ut av Martin Linnes (13 A-landskamper). Da må i tilfelle den tidligere Odd-spilleren få sin debut som innbytter.

På motsatt back debuterer Anders Trondsen. Lillehamringen, som spiller for Sarpsborg, har fått fri fra serie- og cupspill for å redde Høgmo fra backkrise.

På stopperplass, hvor Høgmo tyr til rutine, får Even Hovland med seg Stefan Strandberg.

Iver Fossum, Alexander Sørloth, Ulrik Yttergård Jenssen og Martin Samuelsen får ventelig slippe til for første gang for Norge A som innbyttere i Porto søndag kveld. (©NTB)

Kommentarer til denne saken