RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HOTELLKORRIDOR: Slik ser hotellkorridoren ut til penthouse suitene på Copacabana Palace.
HOTELLKORRIDOR: Slik ser hotellkorridoren ut til penthouse suitene på Copacabana Palace. Foto: Klaus Eriksen (Hotellmagasinet)

Slik bor Blatter under VM

Sist oppdatert:
Sjekk hvordan FIFA-pampene velter seg i luksus.


President Sepp Blatter og de andre toppene i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har valgt Rio de Janeiros mest luksuriøse hotell som hovedbase under sommerens VM-sluttspill i Brasil. Hotellmagasinet har besøkt Copacabana Palace før pampene kommer.

Copacabana Palace tilhører Belmond-gruppen og ligger bokstavelig talt midt på den kjente stranden i Rio de Janeiro. Når fotballen kommer hjem (unnskyld England), er det ingen tvil om at Blatter og co. kommer til å bo standsmessig.

Belmonds Copacabana Palace ble bygget i 1923. Det var Brasils president Epitácio Pessoa som spurte om hotelleier Octavio Guinle kunne bygge et luksushotell på Copacabana. Den gang var stranden ukjent og området rundt nesten strippet for bebyggelse. Men presidenten så åpenbart potensiale i området, og Guinle sa seg villig til å etterkomme presidentens ønske. Den franske arkitekten Joseph Gire ble engasjert for å designe det nye hotellet i Middelhav-stil. Inspirasjonen ble hentet fra Hotel Negresco i Nice og Charlton i Cannes. Idag er hotellet blitt et symbol i verdensmetropolen Rio de Janeiro.

THE BLACK POOL: Det svarte bassenget kalles det private bassenget i 6.etasje


Luksus fra topp til tå

Selv om Hotellmagasinet ikke får bekreftet hvem som skal bo hvor under VM som arrangeres fra 12. juni til 13. juli, er det ikke særlig tvil om at FIFA-president Sepp Blatter kommer til å bo i 6.etasje på Copacabana Palace under mesterskapet.

Denne eksklusive etasjen består av syv luksus penthousesuiter på ca. 100 m2 hver og egen butler står til disposisjon døgnet rundt. Man må selvfølgelig ha spesiell adgang for å få heisen til å gå til denne etasjen. Suitene har store soverom, bad og oppholdsrom, alle rommene med utsikt til Copacabana, i tillegg til rommelige terrasser. Store garderober, eget rom for minibar med vinkjøler og annet tilbud av drikkevarer, stor entré og ekstra toalett finnes også i suitene. Suitene koster 6000 reais pr. natt (ca. 15.000-16.000 kroner), pluss skatter og avgifter. Dette er normalt lommerusk å regne for gjestene som frekventerer disse rommene. I 6.etasje har kjendiser som Orson Welles, Prinsesse Diana og Prins Charles, Nelson Mandela, Axel Rose, Tom Cruise, Madonna, Justin Bieber og hele Rolling Stones-gjengen bodd, for å nevne noen få.

SOVEROMMET: Stort og rommelig med vindu ut mot den kjente stranden.


Penthousesuitene har for øvrig eget basseng i etasjen, «the Black Pool», med dusj, solsenger og utsikt ned til hovedbassenget og ut til Copacabana-stranden.

KLARER SEG: Sepp Blatter og de andre FIFA-pampene velter seg i luksus under VM.

I etasjen under er det en nesten like stor suite som i toppetasjen, samt 12 mindre suiter. Totalt er det 147 rom og suiter i det ærverdige hotellbygget. I tillegg finnes et anneks (bygget i 1948), knyttet til hovedbygningen med kun svømmebassenget og restaurantene mellom. Totalt består Copacabana Palace av 241 rom.

Pusset opp

Den Orient-Express Belmond-gruppen tok over hotellet i 1989. Frem til da var det Guinle-familien som eide det. Både hovedbygningen og annekset er pusset opp etter overtakelsen, for totalt 50 millioner dollar. Annekset på begynnelsen av 1990-tallet, og hovedbygningen fikk en skikkelig restaurering for bare to år siden. Sistnevnte regning, for oppussing av 147 rom og resepsjonsområdet, kom på 15 millioner dollar. Denne delen av hotellet var stengt i nesten seks måneder under restaureringen.

I dag fremstår hotellet som et moderne hotell, men samtidig med det klassiske preget godt ivaretatt. Bruna Mariath i kommunikasjonsavdelingen ved hotellet, tar imot Hotell Magasinet og viser oss rundt. I samtalen påpeker hun flere ganger at det aldri skal oppstå noen grunn til at gjestene ikke skal trives. I tillegg til den materielle luksusen, komme den menneskelige. Det er ansatt 2,5 personer pr. rom på Copacabana Palace.

- Gjestene får alt de trenger her inne på hotellet, med eksklusive butikker, basseng, restauranter, skjønnhetssalong, spa, tennisbane, treningsrom og underholdning. I tillegg har vi 13 «ballrooms» som kan reserveres for møter og konferanser, sier Bruna Mariath.

Skulle gjestene få lyst til å ta en dukkert i Atlanterhavet, er det bare å rusle over veien, plukke opp et håndkle og en solseng ved hotellets eget strandområde, og hoppe i det.

UT MOT HAVET: Utsikten rett ut fra terrassen til en av luksussuitene i 6.etasje.


Sikkerhet er selvfølgelig et tema på slike hoteller, og sikkerhetsvakter er det også mange av på Copacabana Palace, men de opptrer diskret. Om man likevel kikker litt ekstra på dem, ser man at de holder nøye kommunikasjonen med hverandre. Man kan føle seg rimelig sikker på at man er registrert, og klarert, i sikkerhetsøyemed etter bare få skritt inne i resepsjonsområdet.

Vant til stort trykk

Hotellet er 90% belagt i høysesongen som varer fra nyttår til mars. Ellers er det normalt 50% belagt. Under fotball-VM i sommer er hotellet 100% belagt. Bruna Mariath sier de er godt vant med stort trykk fra Rio-karnevalet som arrangeres hver vinter, men det er en vesentlig forskjell fra karneval til sommerens VM-sluttspill.

- Mens karnevalet varer i fire dager med 100% belegning, varer fotball-VM én måned med 100%. Men vi er klare og har planlagt mange ekstra aktiviteter og tilbud til gjestene i VM-perioden, sier hun.

STUEN: Her skal Sepp Blatter og hans FIFA-venner kunne diskutere viktige saker underveis i VM.


I Rio var det fremdeles ledige hotellsenger til sommerens sluttspill da Hotell Magasinet besøkte byen 12. mai, men alle de beste hotellene har vært fullbooket i lang tid. Sistnevnte gruppe er for øvrig ikke prisdriverne i pressperiodene. Fem-stjerners hotellene har flate priser uavhengig av arrangement, men om man skal inn på de mindre hotellene med lavere standard, kan man regne med å betale langt mer i mesterskapsperioden enn det som er vanlig. En rekke cruiseskip vil også tas i bruk under VM for redusere hotellpresset noe.

TERRASSEN: Utsikten fra terrassen i fullkommen. Fjellene i bakgrunnen grenser mot neste strand, Ipanema.


UTVIDET: Resepsjonen var gammel og liten, men ble utvidet for to år siden.


EKSKLUSIV BUTIKK: 1923 heter denne eksklusive butikken som ligger inne i hotellet. 1923 er året hotellet ble bygget.
FEM STJERNER: Copacabana Palace ble bygget i 1923 og ligger midt på Copacabana i Rio de Janeiro. Hotellet tilbyr luksus fra A til Å og er blitt et kjennemerke i den brasilianske storbyen.

Les flere saker fra Hotellmagasinet


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere