*Nettavisen* Sport.

Slik ender Tippeligaen

Foto: Schrøder, Tor Erik (SCANPIX)

Én kamp er mer avgjørende enn alle andre.

28.10.11 10:26

To hengekamper og tre fulle serierunder står igjen før årets Tippeliga-sesong er over. Gullkampen er så godt som avgjort, men det er mye å spille for likevel for resten av lagene.

Norsk Toppfotball deler ut plasseringspenger for hver plassering, og forskjellen på andre og fjerdeplass på tabellen er nesten 2,5 millioner kroner.

Les mer om pengefordelingen her.

Samtidig er nedrykkstriden ikke helt avgjort. Start ligger i øyeblikket fire poeng bak Fredrikstad, men de to lagene skal møtes i en utsatt kamp 5. november som kan komme til å avgjøre skjebnen til de to lagene.

Nettavisens sportsredaksjon har sett på de resterende kampene og spådd utfallet i hver enkelt av dem. Se resultatene vi har kommet fram til i faktaboksen til venstre, og sjekk tabellen det vil gi litt lengre ned i saken.

Ifølge vårt tips vil Fredrikstad klare seg på bekostning av Start. Det avhenger helt av at Fredrikstad slår start på hjemmebane i hengekampen, slik vi spår, men slett ikke er sikre på. Start-seier der vil gi Fredrikstad-nedrykk om resten av våre tips stemmer.

Vi tror for øvrig at Rosenborg kommer til å ta sølvet bak Molde, men også her vil et internt oppgjør avgjøre. Vi spår at Rosenborg klarer å få med seg ett poeng borte mot Tromsø i den nest siste runden. Vinner Tromsø, tar de sølvet.

Vi tror Vålerenga tar fjerdeplassen, mens Odd går forbi Brann og blir nummer fem. Odd et relativt lett program igjen siden de møter både Sogndal og Sarpsborg som etter alt å dømme har lite å spille for. Brann derimot har igjen to tøffe bortekamper mot Aalesund og Rosenborg.

Slik tror vi tabellen blir seende ut til slutt:
(Ta gjerne debatten i kommentarfeltet nedenfor, eller på våre Facebook-sider.)

Plassering

Lag

Poeng

1.

Molde

63

2.

Rosenborg

53

3.

Tromsø

51

4.

Vålerenga

50

5.

Odd

48

6.

Brann

45

7

Haugesund

44

8.

Strømsgodset

44

9.

Aalesund

44

10.

Stabæk

41

11.

Viking

41

12.

Lillestrøm

36

13.

Sogndal

33

14.

Fredrikstad

32

15.

Start

27

16.

Sarpsborg 08

17

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.