*Nettavisen* Sport.

Slik endte VIF-debuten

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Aaron Samuel Olanare scoret sitt første VIF-mål, og sikret sesongens største seier for blåtrøyene.

31.08.12 20:58

VÅLERENGA - SANDNES ULF 4-0:

Fredag ettermiddag kom nyheten om at den kanadiske landslagsspilleren Tosaint Ricketts er klar for Vålerenga, og hva passet vel da bedre enn at det ble nettopp nysigneringenes aften på Ullevaal, da blåtrøyene sikret sesongens hittil største seier.

Torgeir Børven scoret sitt første tippeligamål for Oslo-klubben da han satte inn 2-0 mot Sandnes Ulf, og kalasseieren endte til slutt 4-0 etter at også debutant Aaron Samuel Olanare noterte navnet sitt på scoringslista.

Vålerenga klatret med det flere plasser på tabellen, og henger igjen med i toppen av norsk fotball.

- Det var en solid seier, sa en beskjeden, men fornøyd Kristoffer Hæstad til Max etter kampen.

- Vi er fornøyde med tre poeng etter en bra kamp. Det er nye spillere som viser seg fram, og de yngre spillerne fikk matchtrening, var Vålerenga-trener Martin Andresens kommentar.

VIF lignet opp seg selv igjen
Sesongen til Vålerenga har vært turbulent. Trenerbråk, supportertrøbbel og ufin gestikulering er bare noen av stikkordene, og resultatene har ikke levd opp til forventningene. Før kampen mot Sandnes Ulf, kunne Martin Andresen kun skryte av åtte seiere, og like mange tap. Det siste kom mot Molde på bortebane forrige helg.

Med flere sentrale spillere på skadelisten, var det få som hadde gjettet at glimt av gamle Vålerenga-takter skulle komme mot Sandens Ulf.

Men glimtene kom.

Blåtrøyene var på hugget fra start, viste seg gode i gjenvinningsfasen og på små flater, og kontret slik de gjorde da de i 2009/2010-sesongen ble sammenlignet med Barcelona og scoret 69 mål på 30 tippeligakamper.

Den første scoringen kom etter ti minutter på, ja, en flott kontring.

Mohammed Fellah sendte en nydelig stikker til Pape Diamanka, som skjøt ballen i stolpen. Simon Andreas Larsen plukket opp returen, og kunne enkelt trille inn 1-0.

Børvens første
Fem minutter senere kom nummer to.

Børven, som kom til Vålerenga fra Odd Grenland tidligere denne måneden, scoret sitt første mål for Oslo-klubben da Fellah kranglet ballen i hans retning, og han nesten baklengs, og på utrolig vis, plasserte ballen i netthjørnet.

Dermed har den unge spissen, som scoret åtte mål for Odd før han gikk til Vålerenga, notert seg for ni nettkjenninger denne sesongen, og har kunne fire spillere foran seg på toppscorerlista.

Debutanten imponerte
Vålerenga var ikke ferdige der. Før det var spilt 22 minutter, økte Fellah, som var involvert i begge de første scoringene, til 3-0. Midtbanespilleren vandrer 20 meter med ballen, før han på fantastisk lekkert vis sendte av gårde et langskudd som endte opp i krysset.

- Fellah har vært veldig god i det siste, og er bra igjen i dag, sa Andresen om innsatsen til midtbanespilleren, som har vært het på overgangsmarkedet denne sommeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjestene fra Sandnes kom bedre med i kampen etter pause, men det var Vålerenga som skapte de store sjansene.

Etter 60 minutter putter Andresen inn nysigneringen Olanare på banen, og nigerianerne brukte ikke mange minuttene på å imponere seg inn i Vålerenga-hjertene. Gjestene rotet det til i forsvaret, og Olanare gjorde ingen feil da han fikk ballen av Sandnes-keeper Aslak Falch. Han trillet enkelt inn sin første VIF-scoring, og sørget for at kampen endte 4-0.

- På sikt blir Olanaere kjempebra. Jeg har store forhåpninger til han neste sesong, sa Andresen, som kunne dermed ta stigen fatt, og klatret flere plasser på tabellen etter kalasseieren.

Med én kamp mer spilt, ligger Vålerenga på femteplassen med like mange poeng som Haugesund og Viking.

Sandnes Ulf er farlig nære nedrykksstreken, og har kun ett poeng ned til Sogndal på kvalikplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag