Slik feires et seriegull

Foto: Josep Lago (AFP/Scanpix)

Barcelona sikret gullet i Spania.

11.05.11 22:34

LEVANTE - BARCELONA 1-1:

Barcelona sikret seg onsdag kveld sitt tredje seriegull på rad og det 21. totalt. Med 1-1 borte mot Levante skaffet Barcelona seg et seks poengs forsprang til Real Madrid når to runder gjenstår.

I Spania er det innbyrdes oppgjør, ikke målforskjell, som avgjør ved poenglikhet. Og det betyr at Barcelona allerede nå kan slippe jubelen løs.

- Dette handler ikke om denne kampen, men om ni måneder med hardt arbeid, følelser og lidelse. Vi fortjente dette, sa David Villa etter sin første ligatittel, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

6+3 for Guardiola
Det var Seydou Keita som ga Barcelona ledelsen etter 28 minutter onsdag kveld. Fire minutter før pause utlignet Felipe Caicedo til 1-1.

Flere mål ble det ikke, og dermed kunne Barcelona-spillerne slippe jubelen løs.

Dermed fortsetter suksessen for trener Pep Guardiola, som har ledet Barcelona til gull i alle sine tre sesonger som hovedtrener på Nou Camp. Han vant også seks ligatitler som spiller for Barcelona.

Vikitig Demidov-seier
Også en nordmann kunne juble i Spania onsdag kveld. Vadim Demidov spilte nemlig hele kampen da Real Sociedad slo Real Zaragoza 2-1.

Seieren var usedvanlig viktig for Sociedad, som dermed klatret opp til en 12.-plass og tok et langt steg mot ny kontrakt på øverste nivå. Zaragoza, som er under nedrykksstreken, lå to poeng bak Sociedad før kampen og ville gått forbi med seier.

Nå er det i stedet fem poeng som skiller de to lagene, og mye skal gå galt for Real Sociedad i de to siste serierundene for at plassen skal ryke.

Aranburu matchvinner
Veteranspissen Raul Tamudo ga Sociedad ledelsen etter 24 minutter. Åtte minutter ut i andre omgang utlignet Gabi til 1-1, og det så ut til å gå mot poengdeling.

Men to minutter før full til satte Mikel Aranburu inn målet som gjør at Real Sociedad mest sannsynlig fortsetter på øverste hylle i det spanske seriesystemet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.