RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik fikk han Ødegaard inn i FM 15

KAN BRUKES: Martin Øegaard kan nå lastes inn i Football Manager 15.
KAN BRUKES: Martin Øegaard kan nå lastes inn i Football Manager 15. Foto: Eriik Midtgarden / Terje Bendiksby (Twitter / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nå kan du laste inn 15-åringen i spillet.

Det har en stund vært klart at den norske kometen Martin Ødegaard ikke er med i den nyeste utgaven av det populære fotballspillet Football Manager.

Grunnen er at spillets produsent er underlagt lover og regler som sier at spillere under 16 år ikke kan være med i spillet, fordi det strider mot forskrifter om barnearbeid. Dette har Nettavisen tidligere fått bekreftet.

- Ødegaard er ikke i spillet på grunn av at lover rundt barnearbeid gjør det umulig for oss å inkludere ham i spillet, fikk Nettavisen opplyst.

Og selv om Ødegaard fyller 16 år i desember, var det heller ikke mulig for Sports Interactive å inkludere ham i spillet i oppdateringer etter nyttår.

- Siden han var 15 år da spillet ble utgitt, vil det ikke være mulig å legge ham til i dataoppdateringer som kommer senere, het det fra produsenten.

Tok affære
I en Dagbladet-artikkel nylig ble det imidlertid kjent at Ødegaard kunne bli inkludert i spillet, om produsenten fikk tillatelse av ungguttens foresatte.

Dette fikk Mjøndalen-spiller Erik Midtgarden til å ta saken i egne hender. Han fikk nemlig Ødegaards pappa, Hans Erik, som også er i Mjøndalens trenerteam, til å signere en tillatelse, som han tirsdag la ut på Twitter.

På lappen står det:

«Hei, Miles! Med dette gir jeg min tillatelse til at Martin Ødegaard kan inkluderes i Football Manager 15. Hilsen Hans Erik Ødegaard, far».

Meldingen var rettet mot Miles Jacobson, som har en sentral rolle hos nettopp spillprodusenten, Sports Interactive. Han har nå også tatt affære.

Tilgjengelig
Tirsdag kveld la han ut en lenke til Martin Ødegaards spillerprofil på nettsamfunnet Steam, som er tilgjengelig for nedlastning for alle.

Ved å laste ned denne filen og følge instruksene, kan Martin Ødegaard legges til i spillet. Du må imidlertid starte et nytt spill for at det skal fungere.

- Jeg har spilt FM selv i alle år, men dette var egentlig ikke for min egen del, jeg spiller langt nede i divisjonene i England, jeg. Men jeg var spent på å se hvordan han ser ut i spillet. Han hører hjemme der, sier Midtgarden til Nettavisen.

- Jeg hadde aldri verden trodd det skulle bli så mye oppstyr. Dette var en morsom greie jeg la ut på Twitter og tenke at noen kompiser skulle se det.

- Hadde Hans Erik noen betenkeligheter med å skrive under?

- Jeg spurte ham i forrige uke, men han visste ikke hva FM var. Jeg tok det opp igjen tirsdag og da fikk jeg han til å signere, sier Midtgarden.

Slik får du Ødegaard på FM15:

1. Last ned den offisielle Ødegaard-profilen fra Steam.

2. Start et nytt spill på FM15, der denne datafilen er lastet.

*SI bekrefter at de vil legge til Ødegaard som en del av den vanlige databasen i neste oppdatering som kommer. Dato for dette er ikke kjent.P.S. Football Manager-serien er regnet som verdens største og mest populære fotballsimulatorspill og selges rundt om i hele verden.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere