RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik fikk Ronaldo superkroppen

I AKSJON: Cristiano Ronaldo har meldt seg klar til kampen mot Tyskland.
I AKSJON: Cristiano Ronaldo har meldt seg klar til kampen mot Tyskland. Foto: Sergio Perez (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Så super er stjernens superkropp.

La oss skru tiden noen uker tilbake.

Tilbake til lørdag 24. mai. Stedet er Estadio da Luz i Lisboa, Portugal. Cristiano Ronaldo har akkurat hamret inn den siste spikeren i Atletico Madrid-kista. Real Madrid har vunnet Champions League. Spillerne er selvsagt i lykkerus.

Portugiseren satte inn 4-1 helt på slutten av andre ekstraomgang og målet ble feiret i bar overkropp, foran kamera. Ronaldo-bildene gikk verden rundt.

Vi skrur tiden enda noen år tilbake, til 2003.

En tynn tenåring blir presentert av sir Alex Ferguson som Manchester Uniteds nye stjerneskudd. 15 millioner euro har den legendariske skotten bladd opp for unggutten. I de første kampene gjør han ikke så mye mer enn å dra overstegsfinter. Mange overstegsfinter. Det er ikke så effektivt og i duell med tøffe hardttaklende backer blir Ronaldo tidvis avkledt. Han er ikke sterk nok.

I løpet av United-årene blir Ronaldo stadig bedre, stadig sterkere, raskere og mer effektiv. Som 18-åring var det bare så vidt United-trøyen passet ham. Da han reiste til Real Madrid som 25-åring, var det en veltrent Ronaldo som dro.

- Fysisk perfekt
Denne utviklingen kan Ronaldo blant andre takke Michael Clegg for. Clegg var fysisk trener i United i perioden 2001 til 2011 og jobbet mye med Ronaldo.

- Fysisk sett, så er han helt perfekt. Han har en perfekt balanse av høyde, kroppsfasong, muskelstruktur, kroppsfett, utholdenhet, fleksibilitet, kraft og styrke. Han visste selv at han måtte være spesiell for å bli best, sier Clegg.

- Ronaldo visste at han måtte få maksimalt ut av hver eneste dag, hver eneste uke, hver eneste måned og år for på bli best. Han hadde en plan.

Under tiden i United trente Ronaldo overstegsfinter med vekter på beina. Han kjøpte seg hus med et spesiallagd svømmebasseng, som skulle hjelpe ham å få maksimal restitusjon etter hver eneste økt. Han skaffet seg også en egen kokk, slik at hvert eneste måltid skulle hjelpe han på veien mot superkroppen.

- For hver eneste feil han gjorde, brukte han time på time for å forbedre seg og forsikre seg om at han ikke gjorde den feilen igjen. De fleste spillere prøver noe, og om det ikke lykkes, gjør de det ikke igjen. De blir redd for å mislykkes. Men Ronaldo var annerledes. Han ga aldri opp, forteller Clegg.

- Vi trente fart, styrke og reaksjon. Vi trente på alt han kunne få bruk for på banen. Mye av jobben min var skreddersydd rundt ham. Jeg reiste til og med til Canada for å finne nye metoder som kunne få ut det lille ekstra av ham.

Arnold-skryt
Etter ankomst Santiago Bernabeu og Madrid har utviklingen til Ronaldo fortsatt. Portugiseren har fortsatt treningen og blitt bedre både fysisk og fotballmessig. Da han lørdag 24. mai rev av seg trøyen i ren glede, ble det på mange måter et symbol på den veien Ronaldo har kommet siden 2003.

Selv tidligere Mr. Olympia, Arnold Schwarzenegger, har latt seg imponere.

- Han har en fantastisk fysikk og utrolige magemuskler. Formen er perfekt. Det er noe av grunnen til at han er en så god fotballspiller, sier Arnold.

Tidligere assistenttrener i Real Madrid, og nåværende Middlesbrough-sjef, Aitor Karanka, har også jobbet mye med Ronaldo og tror han kan bli bedre.

- Ronaldo blir bedre for hver eneste dag. Bare se på tallene. For tre år siden tenkte vi at det var umulig for ham å bli bedre, men han har blitt det. Han ønsker hele tiden å bli bedre og derfor er han best i verden, sier Karanka.

16 Prius'er
Som én av verdens beste fotballspillere er Ronaldo selvsagt også et stort forbilde for mange. Et forbilde både for de som følger fotball, men også for de som selv trener hardt for å oppnå lignende resultater. Dette har ført til at Ronaldos angivelige treningsmetoder har spredd seg rundt om på internett.

SPINKEL UNGGUTT: Cristiano Ronaldo i 2003.

Ifølge flere sider på nettet kjører Ronaldo klare rutiner.

Blant annet er fotballstjernen svært opptatt av å holde en lav fettprosent. Han trener derfor rundt tre til fire timer hver dag for å holde den lav. Ifølge Daily Mail har 29-åringen lavere fettprosent enn mange supermodeller.

Real Madrid-stjernen trener også mye med ball. Både teknikktrening og taktikktrening er en del av den daglige rutinen. På toppen av dette kommer styrketreningen. Magemusklene er et område Ronaldo jobber mye med.

The Mirror skrev for noen år siden at Ronaldo kunne ta opp til 3000 situps hver eneste dag. Han gjorde det ofte mens han for eksempel så på TV.

- Han bruker mer enn én time hver dag på magemusklene, sier en venn.

Det løftes også tungt når Ronaldo går i gymmen. Totalvekten han løfter på en vanlig styrkeøkt skal angivelig tilsvare vekten av 16 Toyota Prius'er.

62 centimeter
Portugal-spilleren spiser også seks ganger om dagen. Han passer på å få i seg rikelig av det kroppen trenger for å fungere optimalt i trening og kamp.

Dietten består blant annet av proteinrike produkter som kjøtt og fisk, og vitaminrik mat som grønnsaker. Ronaldo unngår for enhver pris sukkerholdige produkter. Han supplementerer dietten med kosttilskudd.

Åtte timers søvn hver eneste natt er også en del av regimet.

Resultatene er også gode. Hans høyeste målte hopp, er høyere enn gjennomsnittet for en NBA-spiller og kraften han sparker en fotball med skal etter sigende være større en den kraften en Formel 1-bil bruker på dra i gang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TRENER HARDT: Cristiano Ronaldo viser muskler.


Stjernen har fått mye oppmerksomhet på grunn av magen, men også lårene får en del fokus. Lårene til Ronaldo skal ha en omkrets på 62 centimeter.

- Ingenting å bevise
Kanskje er det disse superlårene som kan skyte Portugal til VM-gull? Selv føler hovedpersonen lite press før møtet med Tyskland i Brasil mandag kveld.

- Jeg har ingenting å bevise. Min CV snakker for seg selv. Jeg trenger ikke å vise noen noe. Karrieren min har vært stor og jeg vil fortsette, sier han.

- Men én spiller er ikke noe lag. Jeg er her for å hjelpe laget. Jeg er en spiller som kan utgjøre en forskjell, men jeg kan ikke bære hele laget. Jeg ønsker selvsagt å vinne VM, men la oss ta et steg av gangen, sier Ronaldo.

Ronaldo mener Portugal har ett av de beste lagene i mesterskapet.

Fakta: VM-profil: Cristiano Ronaldo

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Født: 5. februar, 1985
Fødested: Funchal, Madeira
Posisjon: Angrep

Landslag: Portugal
Draktnummer i VM: 7
VM-gruppe: G

Klubb: Real Madrid
Tidligere: Sporting, Manchester United

- Vi er kanskje ikke favoritter i gruppen, men vi er blant de beste. Suksess i denne turneringen er noe som gir meg motivasjon. Jeg liker utfordringer og vil gjøre mitt beste, uansett hvilken turnering jeg spiller i, sier 29-åringen.

Tyskerne frykter også møtet med muskelbunten.

- Du kan ikke slippe ham av synet i et sekund. Du må alltid spørre deg selv, hva gjør Ronaldo nå? Og hva gjør han nå? Vi spør oss selv hvem som skal holde ham i sjakk. Jerome Boateng har klart det tidligere, det samme har Philipp Lahm. Løsningen blir kanskje at de stopper ham sammen, sier Tysklands landslagssjef Joachim Löw.

- Meg først
Ronaldo har slitt med en skade inn mot mesterskapet, men har nå erklært seg frisk og klar for kamp. Hundre prosent klar, ifølge seg selv.

- Jeg skulle gjerne vært 110 prosent, men jeg er bare hundre og det bør være nok til at jeg kan hjelpe Portugal i VM, sier superstjernen.

- Skulle jeg kjenne noe til skaden under kampene, noe jeg er sikker på at jeg ikke gjør, vil jeg ikke risikere karrieren min. Jeg kommer først, ikke fotball.

Da Ronaldo rev av seg drakten foran et fullsatt Estadio da Luz lørdag 24. mai i år, var det angivelig for å flørte med et kamera som var plassert ved banen kun for Ronaldos skyld. Ifølge spanske medier skulle dette brukes til en film om Ronaldo. Den skal angivelig ha tittelen «Ronaldo: The Movie».

Se derfor ikke bort ifra at 29-åringen røsker av seg trøya, også i Brasil.

Kilder: BBC, Daily Mail, The Mirror, The Telegraph, cristiano7.net.

Følg Tyskland - Portugal i Nettavisens VM-studio

Flere VM-profiler:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere