*Nettavisen* Sport.

Slik fordeles billettene til cupfinalen

FINALE: Rosenborg møter Sarpsborg i cupfinalen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Finalelagene får totalt 15.250 billetter.

Sarpsborg 08 slo Viking i NM-semifinalen torsdag or sørget for at sarpingene møter Rosenborg til cupfinale i Oslo 22. november.

Dermed gjelder det for fansen å skaffe seg billetter til den store kampen. NorgesFotballforbund har nå offentliggjort fordelingen av billetter.

- Enorm etterspørsel
I en pressemelding opplyses det at Rosenborg får 8.550 billetter, mens Sarpsborg må nøye seg med 6.700 billetter til cupfinalen i år.

- Etterspørselen etter billetter til cupfinalen for herrer er enorm hvert eneste år. Utbyggingen av Ullevaal Stadion har gitt oss en bedre tilskuerkapasitet, og vi er glade for at flere supportere får anledning til oppleve drømmen sammen med klubben i sitt hjerte, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik i pressemeldingen.

Grunnen til at RBK får flere billetter enn Sarpsborg, forklares slik:

«Først får begge lag 3 500 billetter hver, til sammen 7 000 billetter. De øvrige 8 250 billettene fordeles mellom finalelagene i forhold til gjennomsnittlig publikumstall på deres hjemmekamper i serien hittil i år. For å sikre en rimelig fordeling mellom finalelagene er minimumskoten 6 700 billetter».

Fritt salg
I tillegg til de 15 250 billettene som tildeles finalelagene, så legges 2 500 billetter ut for fritt salg over internett fordelt etter loddtrekning.

- Som tidligere år selges disse billettene via loddtrekning, slik at alle som er interessert skal ha samme mulighet til å skaffe seg billetter. Dette fungerer godt, og er et rettferdig system, sier Haavik i NFF.

Fra 12. - 18. oktober vil det være mulig å registrere sitt ønske om billetter til cupfinalen og deretter vil det bli foretatt en trekning. Hver person kan maksimalt reservere fire billetter til finalen.

NFF vil komme tilbake med nærmere informasjon rundt den nevnte registreringsprosessen for billetter på fritt salg.

De totalt 27.000 billettene fordeles slik:
Finalelagene: 15 250
Åpent salg: 2 500
Sesonghefter: 250
Klubber/serieforeninger/krets: 1 900
Frikort/forkjøpsrett: 1 200
Norsk Supporterallianse: 400
NFFs samarbeidspartnere: 2 400
Presse: 300
UBC: 2 200
Ullevaal Panorama: 600

Se en ny episode av Tippemagasinet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cC1b8VGi3QoVUEA1jESnKm2cFxY3OBKuTg2ryyT4DPCs_RYyqbGM9JQWnQ3hTIgH1MxG1qP5u2WZIIVvHI0NyDyiaOch07wk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.