RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
POPULÆR: Også portugisiske fans ville ha en bit av Martin Ødegaard etter U21-kampen forrige uke.
POPULÆR: Også portugisiske fans ville ha en bit av Martin Ødegaard etter U21-kampen forrige uke. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Slik foregår jakten på Ødegaard

Tor-Kristian Karlsen har en klar oppfatning av hvor stortalentet bør dra.

Kampen om Martin Ødegaard fortsetter. Fotballeksperten Tor-Kristian Karlsen tror ikke storklubbene vil øse ut kjempebeløp for å få ham nå.

15-åringen har kontrakt med Strømsgodset ut neste sesong. – Alle vet hvilke forutsetninger som gjelder og at spilleren har en avtale som er ganske kort, sier Karlsen til NTB.

Han har stor erfaring på flere nivåer innen europeisk toppfotball og kjenner mekanismene godt.

Det er ventet at flere storklubber i løpet av kort tid tar mer konkret kontakt med team Ødegaard. Buskerud-familien sitter med hele hånden full av gode kort, men lar seg ikke stresse og presse.

FORKLARER PROSESSEN: – De sender ofte først en speider på en kamp eller to. Neste gang kommer kanskje sjefspeideren. Dersom klubbene liker hva de ser, er treneren og/eller sportsdirektøren neste ut. Denne prosessen gjøres svært, svært nøye. Så ønsker klubben å møte spilleren og familien hans direkte, sier Tor-Kristian Karlsen.

Kimer

«Hele Europa» har ringt faren Hans Erik de siste månedene. – Men det er ikke gitt at Martin forsvinner fra Norge allerede nå, sier han til CNN.

Karlsen forklarer hvordan finsiktingen foregår. – De sender ofte først en speider på en kamp eller to. Neste gang kommer kanskje sjefspeideren. Dersom klubbene liker hva de ser, er treneren og/eller sportsdirektøren neste ut. Denne prosessen gjøres svært, svært nøye. Så ønsker klubben å møte spilleren og familien hans direkte, sier Karlsen.

- Hva er Ødegaards trumfkort?

- Talentet hans er åpenbart selv om det er umulig si hvor god han er om fem år. En potensiell kjøper vil sikkert også sette pris på at Ødegaard er skandinav og kommer fra en stabil middelklassefamilie. Dette betyr at spilleren ganske sikkert fort lærer seg språket i landet han skal til og at det høyst trolig ikke blir trøbbel med ham utenfor banen.

Argentina

- Hva taler mot ham?

- Ingenting som jeg kan se i øyeblikket. Men en 15-åring fra for eksempel Argentina med samme sportslige forutsetningene, vil kanskje kunne skvise ut enda litt mer av talentet. Dette fordi han vet at hele familiens framtid også hviler på hans fotballegenskaper. Det er flere eksempler på dette, men det kan også være at Ødegaard har de samme evnene til å tyne ut det som må til for å nå toppen.

Nettstedet Transfermarkt har satt utkjøpssummen for Ødegaard på snaut 10 millioner kroner.

- Jeg vil tro at Strømsgodset er interessert i å få med seg så mye penger som mulig i dette tilfellet, sier Karlsen.

Han mener at Ødegaard aller helst bør flytte til Tyskland eller Nederland og komme seg inn på akademier der.

- De tar veldig godt vare på slike talenter. I tillegg beskytter dommerne i disse landene spillertyper som Ødegaard. Det blåses ofte frispark og slås hardere ned på tøffe taklinger.

Ødegaard sliter med en liten skade, og det er uklart om han spiller Godsets hjemmekamp mot Brann lørdag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere