*Nettavisen* Sport.

Slik forklarer de brasilianske stjernene VM-fadesen

FORTVILET: Brasils målvakt Julio Cesar måtte plukke hele syv baller ut av nettet under kampen mot Tyskland. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

- Det er vanskelig å forklare det uforklarlige.

Det var duket for en spennende semifinalekamp mellom vertsnasjonen Brasil og Tyskland tirsdag kveld.

Spenningen holdt seg i 23 minutter, deretter var det vondt å se på de brasilianske spillerne som ble rundspilt og fraløpt etter alle kunstens regler.

Etter VM-fadesen slet spillerne med å forklare nederlaget for Tyskland.

- Uforklarlig
- Det er vanskelig å forklare det uforklarlige. Vi spilte den verste kampen noensinne, og Tyskland sin beste. Fram til nå hadde alt gått veldig bra. Vi hadde vært sterke. Det er så uventet, fortalte målvakten Julio Cesar.

- Det er helt klart det verste tapet i karrierene våre. Det er et øyeblikk fylt med tristhet og skuffelse, men vi må støtte oss til folket som vil hjelpe oss i den vanskelige tiden vi går gjennom nå, sa Fred.

Frustrasjonen var stor blant de brasilianske spillerne mens de tyske angrepsspillerne hamret inn mål etter mål. Tyskerne ga seg ikke før de hadde lurt syv baller inn i målet til vertsnasjonen.

- Et mareritt
- Det var et av disse marerittene som kan skje i fotballen. Det har aldri skjedd meg tidligere. At et lag som er så velorganisert og komplett på hvert område, slipper inn fire mål på seks minutter. I løpet av mine 31 år har jeg aldri sett seks minutter som har vært så uforklarlige, sukket Barcelona-backen Dani Alves, som fulgte kampen fra benken.

–Jeg er lei meg for at vi ikke klarte å glede fansen. Vi vant ikke, og jeg ber om tilgivelse fra det brasilianske folk. De var bedre enn oss, og vi slapp inn fire mål på seks minutter. Det er en trist dag, sa PSG-stopperen David Luiz.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag