Slik forklarer Drillo stjernevrakingen

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Landslagssjefen forteller om vanskelige timer da han bestemte seg for å vrake flere stjerner til troppen mot Island og Slovenia.

27.08.12 13:50

ULLEVÅL (Nettavisen): - Jeg er jo beskyldt for å være traust og konservativ, så dette er en litt annen vri, sier Egil Drillo Olsen til Nettavisen.

Han snakker selvsagt om det svært overraskende uttaket til troppen som skal spille mot Island og Slovenia i den kommende VM-kvaliken.

Der presenterte nemlig landslagssjefen flere bomber, for etablerte spillere som Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp og Christian Grindheim ble vraket til troppen.

Grindheim er ute av skadeårsaker, mens de to andre er vraket på bakgrunn av manglende prestasjoner på landslaget.

- Prestert under pari
Drillo forklarte uttaket slik overfor Nettavisen og resten av pressekorpset på Ullevaal.

- Jeg ser at det er overraskende at tre av spillerne som har vært med så lenge er ute. Det er egentlig overraskende for meg, også. Christian (Grindheim) måtte nok stå over på grunn av skade, men de to andre har prestert under pari på landslaget over tid, det er grunnen, sier Drillo.

- Hva er det Gamst Pedersen har gjort som du ikke har vært fornøyd med?

- Det går på defensiv jobbing og pasningskvalitet. Han har for mange feilpasninger, sier Drillo.

Blackburn-spilleren gikk i sommer ut og fortalte at han var lei av fotball. Drillo hevder uttalelsene ikke har noe med vrakingen å gjøre.

- Det at folk kan bli lei av fotball er en ærlig sak. Det skjønner jeg jo, men det er sjelden et godt tegn for en fotballspiller. Jeg så han hadde uttalt det, men han har aldri sagt det til meg, påpeker Drillo.

Men å beskrive avgjørelsen som lett, det stemmer ikke.

- Det var ikke en opplagt avgjørelse som vi bestemte oss for veldig tidlig. Vi har hatt flere runder på det, Ola (By Rise) og jeg.

Kryptisk Drillo
Landslagssjefen fortalte at Norges Fotballforbund var i kontakt med de nevnte spillerne søndag kveld, slik at de ikke skulle finne ut av vrakingen gjennom presseoppslag.

Han vil ikke si stort om hvordan spillerne tok beskjeden. På spørsmål om hvordan Gamst Pedersen reagerte, sier han følgende:

- Hva som er blitt sagt og ikke sagt, det får bli mellom oss.

- Var det du selv som ringte?

- Jeg har ikke noen flere kommentarer til det der, sier Drillo.

- Hvor lang tid har du brukt på Gamst-avgjørelsen, og hvor mye har du tenkt på det?

- Det er klart jeg har tenkt mye på det. Vi var ikke sikre på uttaket før relativt sent i går kveld (søndag), sier Drillo.

- Gamst scoret i helgen, det endret ikke på valget ditt?

- Nei, det viktigste for uttak er hva man gjør på landslaget. Det er flere kamper, og vi har tall på hver eneste involvering, og på et faglig grunnlag føler vi oss ganske trygge på det vi gjør når vi tar ut og ikke tar ut spillere.

Foto: Scanpix

- Gamst kan komme tilbake
Nå håper Drillo at vrakingen kan fungere som ekstra motivasjon for Gamst Pedersen.

- Gjerne det, Gamsten kan helt sikkert komme tilbake, og det kan sikkert Christian (Grindheim) og Huseklepp også, sier Drillo.

- Kan du huske sist du tok en så drastisk avgjørelse som å vrake tre spillere på en gang?

- Nei, ikke så mange, tre så etablerte på en gang, det tviler jeg på at jeg har gjort noen gang, sier Drillo.

Drillo valgte å nok engang kalle inn Magnus Wolff Eikrem til landslagstroppen, til glede for mange. Drillo forteller at han er imponert av det han har sett av Wolff Eikrem den siste tiden.

- Han gjorde et positivt inntrykk den omgangen han spilte sist (mot Hellas), spiller bra på Molde og har noe av det kreative vi har savnet litt. Akkurat det var ikke så vanskelig, sier Drillo.

- Hvor aktuell er Wolff Eikrem fra start mot Island?

- Akkurat de spørsmålene der kommer dere med hver gang, og de får dere ikke noen svar på, humrer Drillo.

- Riise passer taktisk
Også Bjørn Helge Riise ble tatt ut i troppen. Drillo var tilstede på Marienlyst og så Riise score mot Strømsgodset i helgen,

- Han gjorde en akseptabel kamp. Han har stor løpskapasitet, gjør valg som jeg setter pris på. Rent taktisk passer han bra, forteller Drillo.

Norge går nå inn i en spennende høst, med kvalikkamper mot Island, Slovenia, Sveits og Kypros.

- Jeg har sagt at seks poeng eller mer er bra. Nå kommer det an på hvordan de seks poeng eventuelt tas. Seier mot Slovenia og uavgjort mot de tre andre er bra, men seier over Island og Kypros og tap mot de to andre gir et langt dårligere utgangspunkt. Det kommer an på hvor vi tar poeng.

- Hvem anser du som gruppefavoritter?

- Sveits ser ut til å være best akkurat nå. Jeg har ikke sett dem på en stund, men det kan virke som de er sterkest, avslutter Drillo.

Norges første kvalikkamp går av stabelen mot Island 07. september. Det blir altså uten tre av spillerne som var viktige brikker i EM-kvalifiseringen.

Nettavisen har ikke fått tak i Gamst Pedersen mandag formiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.