RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

Slik forklarer han Liverpool-fadesen

Sist oppdatert:
Brendan Rodgers fikk en ydmykende start på Liverpool-karrieren.

WEST BROMWICH - LIVERPOOL 3-0 : Brendan Rodgers fikk sin ilddåp som Liverpool-manager da rødtrøyene serieåpnet borte mot West Bromwich lørdag.

Det skulle vise seg å bli alt annet enn en drømmedebut.

Først havnet de under rett før pause da Zoltan Gera serverte et drømmemål fra øverste hylle. Så startet dramatikken for alvor på The Hawthorns.

To straffespark, ett mål og ett rødt kort var ingrediensene de første femten minuttene etter hvilen. Daniel Agger ble utvist, Shane Long bommet på det påfølgende straffesparket, nevnte Long skaffet et nytt straffespark og Peter Odemwingie scoret.

Et kvarter før slutt økte Chelseas leiesoldat Romelu Lukaku til 3-0, og ydmykelsen var komplett.

- Det her må jo være den verst tenkelige debuten for Brendan Rodgers, sa TV 2-kommentator Morten Langli da 3-0-scoringen ble et faktum.

Skylder på dommeren
Etter kampen var det en skuffet og nedbrudd Rodgers som snakket med pressen. Han ga mye av skylden for tapet til dommer Phil Dowd.

- Det røde kortet og de to straffene er veldig, veldig strengt idømt. Mange avgjørelser gikk mot oss, og slike dager kommer vi til å få flere av i løpet av sesongen. Slik er det i fotball, sier Rodgers ifølge BBC etter kampen.

- Men jeg kan ikke be om mer fra spillerne mine, for de ga alt de hadde. Vi skapte en del sjanser, men West Bromwich fikk en fordel da de fikk spille med en ekstra mann, fortsetter han.

Han fant likevel noe positivt å ta med seg fra kampen.

- Det var noen gode øyeblikk i dag, men det var en kamp hvor alt egentlig gikk imot oss. Vi må bare komme oss videre, og kommer ikke til å vinne hver kamp. Dette er læring for oss, vi var ikke fornøyde med alle avgjørelsene, men må bare glemme det, sier Liverpool-sjefen.

LES ALT OM PREMIER LEAGUE-RUNDEN HER.

Suarez kunne scoret tre
Skuffelsen må være enorm i Liverpool-leiren. Rodgers hadde stor suksess med underholdende fotball i Swansea forrige sesong, og Liverpool-fansen var håpefulle før 39-åringens ligadebut.

Selve kampen åpnet nervøst fra begge lag, men Liverpool tok etter hvert over styringen ute på gressmatta. Luis Suarez var farlig frempå med to skuddforsøk, uten at ballen lurte West Brom-keeper Ben Foster.

Suarez var virkelig frisk i første omgang, og kunne faktisk ha scoret tre mål om han hadde hatt marginene på sin side. Da skjedde det som ofte skjer i fotball, man blir straffet.

To minutter før pause slo James Morrison inn en corner som Martin Skrtel headet unna på ti meter. Utenfor sekstenmeteren lå Zoltan Gera, som dempet ballen på brystet før han dro til på halv volley. Ballen suste knallhardt rett opp i det nærmeste krysset bak en aldeles sjanseløs Pepe Reina.

Dermed sto det 1-0 til West Bromwich, noe som holdt seg til pause.

Mer gledelig var det at debutant Joe Allen gjorde sakene sine godt i sin første ligakamp i Liverpool-drakten. I første omgang hadde Allen en treffprosent på 97 i pasningsspillet og var blant bortelagets beste før hvilen.

NB! Sjekk flere nyheter fra Premier League i videospilleren til høyre for denne artikkelen.

Så startet dramatikken for alvor.

I det 58. minutt rev Daniel Agger ned en fremadstormende Shane Long, noe dommeren vurderte til rødt kort og straffespark.

Der bommet nevnte Long, med det som må være en kandidat til sesongens verste straffe, selv om vi bare er i første serierunde.

Fem minutter senere fikk hjemmelaget nok en mulighet fra ellevemeteren.

Long bestemte seg for å reparere straffebommen med hard innsats, og snek seg inn bakfra på Skrtel og snappet ballen. Deretter fullførte Skrtel sin bevegelse for å sparke ballen unna, men traff i stedet Long.

På det påfølende straffesparket gjorde Peter Odemwingie ingen feil, og dermed sto det 2-0.

Lukaku-mål
Et kvarter før slutt ble lidelsen enda verre for Liverpool-fansen.

En corneren ble headet ut på 25 meter til Youssouf Mulumbu, som sendte ballen videre til Liam Ridgewell på venstresiden i feltet. Backen så Romelu Lukaku foran mål, som hadde en enkel jobb med å heade inn 3-0.

Flere mål ble det ikke, og Brendan Rodgers kunne konstatere at han hadde fått en marerittåpning på sin Liverpool-karriere.

Dermed vant Steve Clarke sin første kamp som West Bromwich-manager, og det mot gamleklubben. Clarke kom fra nettopp Liverpool før sesongen, og er inne i sin første jobb som manager, etter å ha vært assistentmanager og førstelagstrener i klubber som Newcastle, Chelsea, West Ham og Liverpool.

Han kunne neppe ha fått en bedre start.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere